• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 9. jūnijā, Ministru kabineta ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 6.jūnijā, Latvijas Valsts prezidente tikās ar Ungārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Katalinu Sili

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 9. jūnijā, Ministru kabineta ārkārtas sēdē

Ministru kabinets 9.jūnija ārkārtas sēdē akceptējis grozījumus 2003.gada budžeta likumā. Līdz ar budžeta grozījumiem parlamentā tiks iesniegti arī divi pavadošie likumprojekti – grozījumi likumā par nekustamā īpašuma nodokli un grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli.

2003.gada budžeta grozījumi paredz kopumā valsts pamatbudžeta ieņēmumus palielināt par 11,7 miljoniem latu, valsts speciālā budžeta ieņēmumus – par 21,5 miljoniem latu. Tādējādi kopējie valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi pēc grozījumiem plānoti 1,69 miljonu latu, bet izdevumi – 1,85 miljonu latu apmērā. Līdz ar grozījumiem par 1,06 miljoniem latu samazinās valsts budžeta fiskālais deficīts, kopumā sasniedzot 176,44 miljonus latu jeb 2,94% no iekšzemes kopprodukta.

2003.gadā nodokļu ieņēmumi tiek prognozēti par 39,2 miljoniem latu lielāki nekā pašlaik likumā noteiktais līmenis. Nodokļu ieņēmumu palielinājumu nosaka sekmīgā nodokļu iekasēšana šā gada četros mēnešos, kas ļauj prognozēt arī turpmāku nodokļu administrēšanas darba augstu līmeni un budžeta ieņēmumu pieaugumu. Ieņēmumu pieaugums prognozēts no pievienotās vērtības nodokļa, iedzīvotāju ienākuma nodokļa, valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām un akcīzes nodokļa naftas produktiem un alum. Savukārt precizētais nenodokļu ieņēmumu plāns paredz šā budžeta ienākumu veida samazināšanos par 6,9 miljoniem latu, galvenokārt paredzot samazināt iepriekš plānotos ienākumus no maksājumiem par valsts kapitāla daļu izmantošanu. Likumā ir precizēts arī ieņēmumu un izdevumu apjoms no ārvalstu finanšu palīdzības.

Līdz ar budžeta grozījumiem papildu līdzekļi tiek piešķirti Ministru kabineta noteiktajām prioritātēm:

• veselības speciālajam budžetam 12,6 miljoni latu;

• pedagogu algu palielinājumam 3,5 miljoni latu;

• subsīdijām zemniekiem 4,35 miljoni latu;

• mērķdotācijām investīcijām pašvaldībām 4,79 miljoni latu;

• autoceļu fondam 4,6 miljoni latu;

• austrumu robežas izbūves pabeigšanai 1,08 miljoni latu;

• mazāki papildu izdevumi citām pozīcijām.

Grozījumi likumā par nekustamā īpašuma nodokli paredz arī turpmāk saglabāt esošo situāciju – bāzi un likmi – šā nodokļa piemērošanā, t. i., no 2004.gada neaplikt ar nekustamā īpašuma nodokli dzīvojamās mājas (kā pašlaik paredzēts likumā), bet vienlaikus arī nesamazināt nodokļa likmi no pašreizējiem 1,5% līdz 1procentam.

Grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli paredz pastiprināt nodokļu administrācijas – Valsts ieņēmumu dienesta — tiesības, lai varētu sekmīgāk apkarot pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanas shēmas.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!