• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroju

4. un 5. jūnijā Latvijā uzturējās Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja OLAF pārstāvji. Finanšu ministrija ir kontaktiestāde sadarbībai ar Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroju OLAF, tādējādi Finanšu ministrija koordinēja OLAF pārstāvju vizīti Latvijā.

4.jūnijā OLAF amatpersonas tikās ar Sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāvjiem, bet 5.jūnijā tikšanās noritēja Finanšu ministrijā, kura ar Ministru kabineta 2002.gada 11.septembra rīkojumu nozīmēta par kontaktiestādi sadarbībai ar Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroju.

Tikšanās laikā Finanšu ministrijā piedalījās arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks Rūdolfs Kalniņš. Ar OLAF amatpersonām apspriests pašreizējais sadarbības modelis ar OLAF, kā arī pārrunāta iespēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam kļūt par kontaktpunktu sadarbībai ar OLAF un nodrošināt pretkrāpšanas struktūras izveidošanu. OLAF amatpersonas atbalstīja šo lēmumu, un paredzēts, ka tuvākajā laikā tiks sagatavoti normatīvie akti šā lēmuma īstenošanai.

Lai izpildītu uzdevumus, kas saistīti ar sadarbības nodrošināšanu ar OLAF, Finanšu ministrija ar 2002.gada 16.septembra rīkojumu izveidojusi darba grupu sadarbībai ar Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroju, tajā ietilpst pārstāvji no Valsts ieņēmumu dienesta, Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Valsts policijas.

Sanāksmes otrajā daļā OLAF pārstāvji tikās ar Finanšu ministrijā izveidoto darba grupu un visu iesaistīto institūciju pārstāvjiem, kuras laikā pārrunāta PHARE programmas ietvaros iespējamā palīdzība Latvijas institūcijām krāpšanas apkarošanas pasākumu nodrošināšanā, kā arī piedāvātās mācības un stažēšanās iespējas OLAF struktūrās attiecīgo institūciju pārstāvjiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!