• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ERAB gatavību atbalstīt Latvijas uzņēmējus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par SAPARD programmas pavadošo pasākumu

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ERAB gatavību atbalstīt Latvijas uzņēmējus

Vakar, 9.jūnijā, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) viceprezidenti Norīnu Doilu un citām augstām ERAB amatpersonām, lai pārrunātu turpmāko sadarbību.

Tikšanās laikā jau konkrēti spriests par ERAB iespējamo atbalstu Latvijas uzņēmējiem, ieejot plašajā Austrumu tirgū. Sarunas par šo jautājumu finanšu ministrs un ERAB prezidents Ž.Lemjērs aizsāka šā gada maijā, tiekoties ERAB gada pilnsapulcē Taškentā. ERAB viceprezidente ierosināja, ka, piemēram, ERAB Pēterburgas pārstāvniecība sadarbībā ar Latvijas Attīstības aģentūru varētu rīkot tikšanās un seminārus Latvijas uzņēmējiem par iespējām sākt darbību Krievijas tirgū.

Vakardienas tikšanās dienaskārtībā bija arī sarunas par ERAB iespējamo palīdzību Latvijai Eiropas Savienības fondu piesaistē, piemēram, gatavojot vērienīgu projektu tehniskos pieteikumus. Piemēram, ERAB jau vairākus gadus izrāda interesi par Daugavas šķērsošanas projekta finansēšanu.

V.Dombrovskis atzina, ka šādu vērienīgu projektu varētu finansēt no kohēzijas fonda līdzekļiem, tomēr, lai līdzekļus saņemtu, ir jāizstrādā augstiem tehniskajiem standartiem atbilstošs projekts. Šajā gadījumā, kā atzina ERAB viceprezidente, ERAB būtu gatava piedalīties projektā kā viens no tā finansētājiem un piedevām palīdzēt sagatavot projektu atbilstoši augtajām tehniskajām prasībām.

Tikšanās reizē piedalījās arī ERAB Viduseiropas biznesa grupas direktors, ERAB direktors Baltijas valstīs, ERAB Rīgas biroja vadītājs, kā arī Finanšu ministrijas Strukturālo instrumentu departamenta direktors.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!