• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atklātību muitnieku darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2003., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Garantiju aģentūru

Vēl šajā numurā

12.06.2003., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atklātību muitnieku darbā

Lai vairotu atklātumu muitas darbā un radītu labvēlīgu gaisotni muitas kontroles punktos, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenās muitas pārvaldes (GMP) direktors Mārtiņš Tols aicinājis visu reģionālo iestāžu muitas pārvalžu vadītājus sekot līdzi tam, lai muitnieku darba vietās logu un starpsienu stikli būtu caurredzami, nevis ar tumšu tonējumu, kas liedz saskatīt darba telpās notiekošo.

“Muita ir viena no pirmajām valsts iestādēm, ar kuru sastopas cilvēki, iebraucot Latvijā. Tādējādi pirmais iespaids par mūsu valsti robežas šķērsotājiem rodas, iegriežoties muitas kontroles punktā uz robežas. Braucot uz kaimiņvalstīm, personiski esmu pārliecinājies, ka dažos muitas kontroles punktos muitnieku darba vietas no klientu acīm slēpj logu tonējums, kas rada noslēpumainas, tumšas un sabiedrībai nedraudzīgas iestādes iespaidu. Lai nodrošinātu muitnieku darba atklātumu un pārskatāmību, tumši tonētie logu pārsegi ir jānoņem,” uzskata M.Tols.

Iespējams, ka kādam šīs darbības liksies vairāk simboliskas. Taču jāatceras, ka muitas dienests uz robežas zināmā mērā ir ikkatras valsts vizītkarte. “Mēs vēlamies, lai priekšstats par Latviju tās viesiem veidotos, sastopot mērķtiecīgi darbīgus, atsaucīgus un godprātīgus muitas darbiniekus, kuru darba vidē nav vietas slepenībai un aizklātumam,” uzsver GMP direktors.

9. jūnijā M. Tols visām reģionālo iestāžu muitas pārvaldēm nosūtīja vēstuli ar norādījumu līdz šī gada 20. jūnijam no logiem noņemt tonētās līmplēves.

“Muitas iestādes darbam ir jābūt maksimāli caurskatāmam – tā teikts Latvijas muitas amatpersonu ētikas un uzvedības kodeksā,” atgādina M. Tols. Viņš uzskata, ka norādījuma izpildes rezultātā būtiski samazināsies iespēja veikt nelikumīgas darbības muitas kontroles punktos, kā arī uzlabosies muitnieku darba kvalitāte.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!