• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas NBS gatavību iekļauties NATO struktūrās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2003., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.264

Par Ģ.V.Kristovska komandējumu

Vēl šajā numurā

12.06.2003., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas NBS gatavību iekļauties NATO struktūrās

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots vakar, 11. jūnijā, tikās ar NATO Ziemeļaustrumu štāba daudznacionālo vienību komandieri ģenerālleitnantu Zigmundu Sadovski, kurš turpina iepazīšanās vizīti Latvijā.

Tikšanās laikā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs ar ģenerāli Z. Sadovski pārrunāja Nacionālo bruņoto spēku attīstības perspektīvas, kā arī NBS gatavību iekļauties NATO militārajās struktūrās. NATO amatpersona norādīja, ka viens no šīs vizītes mērķiem ir noskaidrot Latvijas bruņoto spēku virsnieku un instruktoru iespējas pēc iespējas ātrāk iesaistīties NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālo vienību štāba darbā.

E. Rinkēvičs norādīja, ka pēc Latvijas iestāšanās NATO Baltijas valstu sadarbībai alianses ietvaros joprojām būs svarīga loma. “Pēc iestāšanās aliansē mums svarīga šķiet arī sadarbība ar Somiju un Zviedriju, kuras nav NATO dalībvalstis, tomēr ir mūsu tradicionālie sadarbības partneri,” teica E. Rinkēvičs. Valsts sekretārs atzinīgi novērtēja mūsu valsts bruņoto spēku personāla iespējas līdzdarboties vienā no dinamiskākajiem NATO reģionālajiem štābiem un aicināja tās maksimāli izmantot.

NBS komandieris kontradmirālis G.A.Zeibots informēja Z. Sadovski par bruņoto spēku uzdevumiem un struktūru. “NBS attīstība ir balstīta uz militārā ekipējuma modernizēšanu un militārās sagatavotības paaugstināšanu,” teica kontradmirālis. Abas militārpersonas apsprieda arī jautājumus, kas saistīti ar militārā personāla attīstību, kā arī Eiropas Savienības militāro vienību izveidošanu.

Nacionālo bruņoto spēku Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!