• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas piena rūpnīcu Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2003., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrībai doto iespēju vērtēt sevi

Vēl šajā numurā

17.06.2003., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas piena rūpnīcu Krievijā

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Rīgas piena kombināts” (RPK) atklājis jauno piena rūpnīcu Demjanskā, Krievijas Novgorodas apgabalā. Tur RPK ražos piena produktus ar preču zīmi “Seļigerskaja rosinka”. Investīciju projekts rūpnīcā tika realizēts ar Novgorodas apgabala administrācijas un Demjanskas rajona atbalstu. RPK Demjanskas piena rūpnīcu iegādājas marta sākumā. Pirmajā darbības gadā jauniegādātajā rūpnīcā tiks ražoti plaša patēriņa produkti – piens, kefīrs, krējums, biezpiens, jogurts un sviests. Pirmā gada septiņos darbības mēnešos plānots iepirkt ap 20 000 tonnu piena, kas ir piektā daļa no RPK ik gadu iepirktā piena apjoma.

Pēc pirmā darbības posma izvērtēšanas tiks lemts par produktu ar augstāku pievienoto vērtību ražošanas uzsākšanu. Krievijas piena ražošanā joprojām ir izteikta sezonalitāte, un vasarā saražotā piena apjoms ir trīs reizes lielāks nekā pārējos gadalaikos. Tādējādi ražošanas vajadzībām Krievijā plānots izmantot RPK Latvijā ražoto produktu sagataves, kas faktiski nozīmē eksporta apjomu kāpināšanu. Gatavos produktus realizēs tikai Krievijā. Sākotnēji tiks apgūts Novgorodas apgabals, pakāpeniski paplašinot realizācijas reģionu līdz Maskavai un Sanktpēterburgai.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!