• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasūtījumu būvniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2003., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu ētikas un vērtību politiku

Vēl šajā numurā

18.06.2003., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasūtījumu būvniecībā

Vakar, 17.jūnijā, ekonomikas ministrs Juris Lujāns, atklājot konferenci “Latvijas būvniecības bizness un Eiropas Savienība: iespējas un izaicinājumi”, paziņoja, ka Ekonomikas ministrijas mājas lapā būvniecības nozares sadaļā Ekonomikas ministrijas (EM) Būvniecības departaments nodrošinās strukturētu pārskatu par valsts pasūtījumu būvniecībā. Ar mājaslapas saišu palīdzību tiks nodrošināta pieeja informācijai par būvniecības tenderiem visā Eiropas Savienībā (ES). EM jaunā mājaslapa internetā būs pieejama jūlijā.

Konferences atklāšanā ministrs, runājot par Latvijas būvuzņēmēju iespējām ES tirgū, uzsvēra tieši “iespējas” kā brīvā tirgus ekonomikas atslēgas vārdu.

“Latvijas iestāšanās ES ir vienīgais attīstības scenārijs, kas dod iespēju nākamajos 20 -30 gados sasniegt rietumvalstu labklājības līmeni.” Ministrs norādīja, ka līdzdalība ES nodrošinās Latvijai plašu un stabilu tirgu, brīvu preču un pakalpojumu, darbaspēka un kapitāla kustību, arī visizdevīgākos nosacījumus ES tirgū. ES tirgus nodrošinās iespējas pašiem piedalīties “spēles noteikumu” izstrādē un samazinās finanšu tirgus risku.

Īpaši būvniekiem ES tirgus sniedz plašākas iespējas piedalīties ES dalībvalstu konkursizsolēs par būvniecības darbu izpildi, nodrošina iespēju pārņemt ES valstu lielāko būvniecības kompāniju menedžmenta pieredzi, kā arī konkurēt ar ES būvuzņēmējiem, piedāvājot zemākas darba izmaksas nekā ES. Bez tam ES tirgus Latvijai sniedz iespēju palielināt būvniecības īpatsvaru iekšzemes kopproduktā (IKP) līdz ES līmenim (šobrīd Latvijā būvniecības īpatsvars IKP ir 7%, ES — 11%).

Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece preses jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!