• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas mediju apvainojumiem Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2003., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu lauksaimnieku pieredzi slovākiem

Vēl šajā numurā

18.06.2003., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas mediju apvainojumiem Latvijai

Pēdējā laika publikācijas Lietuvas masu medijos, tostarp arī ietekmīgajā dienas laikrakstā “Lietuvos rytas”, vainojot Latvijas valsti par šķēršļu radīšanu Lietuvas uzņēmēju darbībai Latvijā, ir nedraudzīgs žests attiecībā pret Latviju un nebūt neatspoguļo reālo situāciju divu valstu attiecībās, uzskata Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

“Uzbrukumi Latvijai, cerams, atspoguļo tikai Lietuvas žurnālistu viedokli un nepauž Lietuvas valsts nostāju pret kaimiņiem,” uzsver M.Roze, “jo vairāk tādēļ, ka tieši tagad ir izdevies panākt nopietnus kompromisus starp triju Baltijas valstu zemkopības resoriem. Tādēļ jo vairāk neizprotams ir laikrakstā “Lietuvos rytas” citētais Lietuvas vēstnieka Latvijā Petra Vaitiekūna viedoklis, ka Latvijā darbojas sistēma, kas vērsta pret Lietuvas uzņēmējiem. Es esmu pārliecināts, ka Petra Vaitiekūna teiktais ir nepareizi interpretēts, jo nekā citādi nevaru izskaidrot tik nediplomātiskus izteicienus attiecībā pret mūsu valsti.”

Ministrs ir pārliecināts, ka ažiotāža ap Latvijas zemkopības tirgus un nozares stabilizācijas pasākumiem, kā arī citi presē paustie apvainojumi ir Lietuvas preses izdevumu īpašnieku ekonomisko interešu paušana, cenšoties panākt arī valdības atbalstu spiedienam uz Latviju.

“Ja mēs sākam uzskaitīt “nedraudzīgos žestus” un attieksmi vienam pret otru, par ko runā kaimiņvalstu masu mediji, tad varu droši sastādīt līdzīgu “sarakstu” arī lietuviešiem,” saka Latvijas zemkopības ministrs, “kaut vai plaši izvērstais skandāls ap latviešu piensaimnieku ražoto sieriņu “Kārums”, lietuviešu piena dempings, vēl citas aktivitātes.” M.Roze ir pārliecināts, ka lietuviešu pārmetumi Latvijai par robežlīguma neratificēšanu ir nepelnīti, turklāt iepriekšējā ārlietu resora vadības noslēgtais līgums ir ļoti neizdevīgs mūsu zvejniekiem: “Latvijai šobrīd nav jāsteidzas ar robežlīguma ratifikāciju, jo tādējādi Latvijas zvejniekiem tiktu atņemtas iespējas zvejot labās zvejas vietās Baltijas jūrā. Ārlietu ministrijas savulaik sagatavotais robežlīguma variants par kontinentālā šelfa izmantošanu iecirstu pamatīgu robu mūsu zivsaimniecībai.”

Zemkopības ministrs tajā pašā laikā uzsver, ka ir sākusies auglīga diskusija starp Latvijas un Lietuvas zemkopības ministriem un ministrijām, kurā izdodas pie sarunu galda risināt domstarpības, kas ir daudz auglīgāks veids nekā savstarpēji publiski apvainojumi un neargumentēti “secinājumi”.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!