• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu ētikas un vērtību politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2003., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

18.06.2003., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu ētikas un vērtību politiku

Garīgo lietu padomes 13. jūnija sēdē galvenā uzmanība tika pievērsta nepieciešamībai veicināt garīgumu sabiedrībā un vienoties par kopēju ētikas un vērtību politiku valstī.

Garīgo lietu padome uz sarunu par plašsaziņas līdzekļu morāli ētisko atbildību sabiedrības informēšanā bija aicinājusi Nacionālās radio un televīzijas padomes un telekompāniju vadītājus, tādējādi sākot diskusiju par nepieciešamību veicināt morāli ētisko vērtību paušanu sabiedrībā un vienlaikus ierobežot vardarbības un netikumu atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos. Sarunā īpaša uzmanība veltīta televīzijas programmu saturam un tā ietekmei uz bērnu un pusaudžu attīstību.

Padomes locekļi atzina, ka lielāka uzmanība jāpievērš videi, kurā aug Latvijas bērni, un jāsāk plaša sabiedriska diskusija, domājot par vienotu ētikas standartu jeb universālu uzvedības kodu nepieciešamību visiem audiovizuālajiem un rakstiskajiem informācijas nesējiem.

Lai veicinātu šādu diskusiju, Garīgo lietu padome vienojās veidot sabiedrisku konsultatīvo padomi, kuras darbā tiktu iesaistīti atzīti dažādu sabiedrības aprindu pārstāvji.

Mediju pārstāvji piekrita, ka noteikti jādiskutē par morālo klimatu un ētiku sabiedrībā, bet norādīja, ka jautājums jāskata kompleksi – gan par likumdošanas pilnveidošanu un likumdošanā jau noteikto ierobežojumu izpildes kontroli, gan par finansējumu sabiedriskajām raidorganizācijām un komercmediju vadītāju attieksmi, un vēl daudz plašāk.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis padomes sēdē informēja klātesošos par ministrijas veikto sagatavošanas darbu un apliecināja gatavību, jau sākot ar 2003./2004. mācību gadu, ieviest 1. līdz 3. klasei pēc vecāku izvēles vai nu kristīgo mācību, vai ētikas mācību, tādējādi pildot valdības apņemšanos veicināt vērtīborientētas izglītības attīstību Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!