• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības pārstāvji: Latvijas diplomātiskā korpusa pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2003., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.280

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

19.06.2003., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības pārstāvji:

Latvijas diplomātiskā korpusa pārstāvjiem

Vakar, 18. jūnijā, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers uzstājās ar uzrunu ikgada Latvijas ekonomisko diplomātu sanāksmē. Ministru prezidenta biedrs iepazīstināja klātesošos ar savu redzējumu, kā padarīt efektīvāku ekonomisko diplomātu darbu Latvijas vēstniecībās ārvalstīs.

Ministru prezidenta biedrs uzsvēra, ka līdz šim galvenās vēstniecību prioritātes bija Latvijas iestāja ES un NATO. Tagad, kad šie mērķi faktiski sasniegti, pēc A.Šlesera domām, pienācis laiks lielāku uzmanību pievērst tieši ekonomisko sakaru veicināšanai.

Ainārs Šlesers minēja, ka, piemēram, Lielbritānijas vēstniecības ārvalstīs aptuveni 30 procentus no sava darba velta ekonomiskajiem kontaktiem un pēc šāda modeļa vajadzētu strādāt arī Latvijas vēstniecībām.

Ministru prezidenta biedrs uzskata, ka katrai valstij ir vajadzīgs savs ekonomiskās sadarbības modelis, tādēļ ekonomiskajiem diplomātiem vajadzētu piedāvāt prioritāros sadarbības virzienus, īpaši akcentējot perspektīvākās tautsaimniecības nozares, kurās iespējama efektīvākā sadarbība. “Vēstniecībām, no vienas puses, jābūt instrumentam investīciju piesaistei, no otras – mūsu eksportētāju balstam, kas kopā ar Latvijas Attīstības aģentūru un citām institūcijām atbalsta mūsu uzņēmēju centienus iekarot ārvalstu tirgus,” uzskata A.Šlesers.

Latvijas devīze ekonomikā tuvākajos piecos gados ir un būs ekonomikas diversifikācija, tas nozīmē – skaidri definēt tautsaimniecībā tradicionāli pazīstamo ražošanu un veicināt jaunas ražošanas veidus. To vakar, 18. jūnijā, uzsvēra ekonomikas ministrs Juris Lujāns, uzrunājot Latvijas ekonomiskos diplomātus ārvalstīs.

J. Lujāns diplomātiskā korpusa pārstāvjiem kā Latvijas ekonomikas tilta posmam starp Latviju un ārvalstu uzņēmējiem un investoriem norādīja, ka Latvijā par perspektīvu nozari tautsaimniecībā uzskatāma zinātņietilpīga ekonomika ar augstu pievienoto vērtību. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka Latvijas stratēģiskais resurss ir cilvēks un viņa zināšanu bāze.

J. Lujāns Latvijas ekonomikas diplomātiem ārvalstīs pateicās par līdzšinējo sadarbību valsts ekonomikas attīstībā un aicināja būt vēl aktīvākiem tādās nozarēs kā būvniecība un tūrisms. Ministrs norādīja, ka Latvijas būvnieki būtu nodrošināmi ar informāciju par būvniecības konkursizsolēm ārvalstīs.

Kā Ekonomikas ministrijas atbalsta instrumentu tūrisma veicināšanā, četru gadu laikā panākot Latviju apmeklējošo tūristu skaita palielināšanu līdz 8 – 10 miljoniem, J. Lujāns uzsvēra tūrisma informācijas biroju atvēršanu ārvalstīs. Šī gada laikā plānots atvērt biroju Lielbritānijā, Krievijā, Vācijā, Somijā un ASV vai Francijā.

Ministru prezidenta biedra birojs,

Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece preses jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!