• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas muitu nedēļas nogalē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2003., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Pasaules banku

Vēl šajā numurā

19.06.2003., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas muitu nedēļas nogalē

Divpadsmit stundas — no 21. jūnija pusnakts līdz 22. jūnija dienvidum — Igaunijas muita veiks pārslēgšanos uz muitas deklarāciju elektroniskās apstrādes sistēmas ASYCUDA uzlaboto versiju. Sistēmas pilnīgošana tiks veikta, lai sekmīgi pabeigtu sagatavošanas pasākumus, kas nodrošinās Igaunijas muitas informācijas sistēmu savietojamību ar Eiropas Savienības sistēmām.

Informācijas sistēmas aktualizēšanas laikā nebūs iespējams veikt muitas procedūras, kas saistītas ar preču importēšanu (izņemot tranzītu), bet šajā laikā preces var tikt novietotas muitas noliktavās, piemērojot attiecīgo procedūru.

Ievest preces Igaunijā ar autotransportu šajā laikā būs iespējams, ja apkopojošā deklarācija (iebraukšanas deklarācija) būs aizpildīta, rakstot ar roku, t.i., ja saņēmējs vai preču pārvadātājs iesniegs uz muitas robežas deklarāciju papīra formātā.

Jārēķinās ar to, ka minētajā divpadsmit stundu laika periodā tranzīta procedūru noformēšanai uz robežas būs nepieciešams ilgāks laiks nekā parasti, jo TIR karnetes un tranzīta deklarācijas (T1, T1B) muitas kontroles punktos tiks aizpildītas ar roku. Muitas procedūru noformēšana preču izvešanai no valsts (eksportam) šajās divpadsmit stundās tāpat tiks veikta, dokumentus rakstot ar roku.

Muitas noteikumi sakarā ar ASYCUDA sistēmas pilnveidošanu nemainās, visas muitas formalitātes paliek spēkā bez izmaiņām.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!