• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Pasaules banku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2003., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.06.2003., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Pasaules banku

Vakar, 18.jūnijā, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis tikās ar Pasaules bankas (PB) viceprezidentu Joannesu Linnu, Viduseiropas un Baltijas valstu direktoru Rodžeru Grovu, PB Latvijas pārstāvniecības vadītāju Ingūnu Dobrāju un citām augstām Pasaules bankas amatpersonām, lai pārrunātu līdzšinējo Pasaules bankas finansēto projektu gaitu Latvijā un turpmāko sadarbību. Vienlaikus šī bija arī Pasaules bankas viceprezidenta atvadu vizīte, jo J.Linns pavisam drīz, jau 1. augustā, atstās savu pašreizējo amatu.

Pasaules bankas viceprezidentu galvenokārt interesēja Latvijas noteiktās prioritātes sadarbībā ar Pasaules banku, piemēram, izglītības, veselības aprūpes joma, kā arī valsts pārvaldes reforma, sevišķi korupcijas novēršanas aspektā.

Kā uzsvēra finanšu ministrs V.Dombrovskis, “pirms pieņemam lēmumu par ārējā aizņēmuma ņemšanu kādai no prioritārajām jomām, mums ir svarīgi rēķināties ar reālo situāciju valsts budžetā, jo tieši šis faktors nosaka, kāda apjoma aizņēmumu varam atļauties”.

Pasaules bankas viceprezidents J.Linns interesējās arī par Latvijas gatavību no palīdzības saņēmējas valsts kļūt par palīdzības sniedzēju valsti, iestājoties Eiropas Savienībā. Lai gan šis jautājums ir Ārlietu ministrijas kompetencē, Pasaules bankas amatpersona apliecināja finanšu ministram bankas gatavību sadarboties ar Latviju arī šajā jomā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!