• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Uzbekistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2003., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar neatslābstošu Amerikas interesi par Latviju

Vēl šajā numurā

19.06.2003., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Uzbekistānu

Vakar, 18. jūnijā, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar Uzbekistānas vēstnieku Latvijā Kobiljonu Nazarovu. Vēstnieks iesniedza Ministru prezidenta biedram priekšlikumu paketi abu valstu savstarpējās ekonomiskās sadarbības veicināšanai.

Uzbekistānas vēstnieks K. Nazarovs uzsvēra, ka abām valstīm ir lielas perspektīvas savstarpēji sadarboties tirdzniecības, tranzīta un transporta nozarēs, bet jo īpaši svarīgi, pēc K. Nazarova domām, ir apzināties Latvijas nozīmi sakaru veicināšanā ar Eiropas Savienību (ES). Vēstnieks izteica cerību, ka pēc iestājas Eiropas Savienībā Latvija palīdzēs Uzbekistānai sadarboties ar pārējām ES valstīm un kļūs par vietu, kur satiekas Austrumu un Rietumu bizness.

Patlaban Uzbekistāna nopietni izvērtē iespēju sadarboties ar Latvijas tekstiluzņēmumiem, kas varētu apstrādāt Uzbekistānā ražotos tekstilizstrādājumus atbilstoši Eiropas Savienības standartiem.

Vēstnieks arī informēja, ka Uzbekistānas valdībā tiekot izvērtēta iespēja atjaunot aviosatiksmi starp Taškentu un Rīgu, kas varētu veicināt gan biznesa aktivitātes, gan tūrismu, jo Uzbekistānā joprojām esot liela interese kā par Rīgu, tā arī par Latvijas kūrortiem.

Tikšanās noslēgumā K. Nazarovs iesniedza Ministru prezidenta biedram apjomīgu piedāvājuma paketi, kurā sīki izanalizētas abu valstu ekonomiskās sadarbības iespējas. Ministru prezidenta biedrs A. Šlesers izvērtēs šos priekšlikumus sadarbībā ar Latvijas Attīstības aģentūras vadību.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!