• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrs: Igaunijā tiekoties ar Baltijas valstu kolēģiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2003., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
Sarunā ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

19.06.2003., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs:

Igaunijā tiekoties ar Baltijas valstu kolēģiem

Šodien, 19. jūnijā, iekšlietu ministrs Māris Gulbis dodas uz Igauniju, kur notiks Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanās Baltijas Ministru padomes ietvaros. Latvijas delegāciju pārstāvēs Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda, Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze, Iekšlietu ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktors Kārlis Trautmanis un iekšlietu ministra preses sekretāre Maija Celmiņa.

Vizītes mērķis ir apkopot Baltijas Ministru padomes Iekšlietu ministrijas kompetencē esošo vecāko amatpersonu komiteju aktivitātes.

Tikšanās laikā paredzēts izskatīt, kā tiek pildīta 2002. gada 26. jūlijā Palangā Baltijas valstu iekšlietu ministru parakstītā deklarācija: personu apliecību kā ceļošanas dokumenta savstarpēja atzīšana; trīspusējās vienošanās par informācijas apmaiņu, izmantojot telekomunikācijas līdzekļus un trīspusējās starpvaldību vienošanās par liecinieku un cietušo aizsardzību.

Baltijas iekšlietu ministri pārrunās arī trīs valstu pozīciju un darbību koordinēšanu Eiropas Savienības sastāvā. Ministri izteiks savu viedokli par juridisko un tehnisko problēmu risinājumu uzturēšanās atļauju formu sagatavošanā (trešo valstu pilsoņiem), izpildot Eiropas Savienības standartus. Tiks pārrunāta Baltijas Ministru padomes institucionālā reforma un vecāko amatpersonu komiteju darbības nākotnes perspektīva un arī turpmākā sadarbība.

Tallinā notiks Robežapsardzības komitejas, Migrācijas lietu komitejas un Tieslietu un iekšlietu komitejas prezentācijas.

Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija, kas izveidota 1994. gada 13. jūnijā. Baltijas Ministru padomes augstākā lēmējinstance ir valdības vadītāju tikšanās, kas notiek vismaz vienreiz gadā. 1994. gada 13. septembrī Baltijas Ministru padome vienojās par Vecāko amatpersonu komiteju izveidošanu. Komitejas nodrošina padomes darbību nozaru ministriju līmenī. Pašlaik darbojas 17 Baltijas Ministru padomes komitejas.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!