• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 17. jūnija noteikumi Nr. 314 "Minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība un minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2003., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.315

Noteikumi par atbalsta programmu un individuālo atbalsta projektu pieteikumu izskatīšanas kārtību, termiņu un pieteikuma veidlapu paraugiem

Vēl šajā numurā

20.06.2003., Nr. 93

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 314

Pieņemts: 17.06.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.314

Rīgā 2003.gada 17.jūnijā (prot. Nr.35, 13.§)

Minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība un minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugi

Izdoti saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 48.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību, kā arī apstiprina šādu minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugus:

1.1. uzskaites veidlapa par saņemto minimālo atbalstu (1.pielikums);

1.2. uzskaites veidlapa jauna minimālā atbalsta piešķiršanai (2.pielikums).

2. Komercsabiedrība, kura vēlas saņemt minimālo atbalstu saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma (turpmāk — likums) 47.panta pirmajā daļā minētajiem nosacījumiem, atbalsta sniedzējam kopā ar pieteikumu atbalsta saņemšanai iesniedz uzskaites veidlapas par komercsabiedrības kārtējā gadā saņemto un iepriekšējos trijos kalendāra gados saņemto minimālo atbalstu.

3. Uzskaites veidlapās par saņemto minimālo atbalstu komercsabiedrība atspoguļo visu informāciju par komercsabiedrības iepriekš saņemto minimālo atbalstu neatkarīgi no atbalsta sniegšanas veida un atbalsta sniedzēja.

4. Atbalsta sniedzējs, pamatojoties uz informāciju, kas norādīta komercsabiedrības iesniegtajās uzskaites veidlapās par saņemto minimālo atbalstu, aizpilda uzskaites veidlapu jauna minimālā atbalsta piešķiršanai, lai noteiktu attiecīgajai komercsabiedrībai pieļaujamo minimālā atbalsta apmēru.

5. Uzskaites veidlapā jauna minimālā atbalsta piešķiršanai atbalsta sniedzējs norāda atbalsta summu, kādu piešķir attiecīgajai komercsabiedrībai. Atbalsta sniedzējs uzskaites veidlapu jauna minimālā atbalsta piešķiršanai sagatavo divos eksemplāros, no kuriem viens eksemplārs glabājas pie atbalsta sniedzēja, bet otrs — komercsabiedrībā.

6. Ja saskaņā ar komercsabiedrības iesniegto informāciju plānotais atbalsts pārsniegs likuma 47.panta pirmajā daļā noteikto minimālā atbalsta apmēru, atbalsta sniedzējs pirms lēmuma pieņemšanas par atbalsta piešķiršanu par to informē Valsts atbalsta uzraudzības komisiju (turpmāk — komisija).

7. Atbalsta sniedzējs komisijai iesniedz no komercsabiedrības saņemto uzskaites veidlapu kopijas par komercsabiedrības saņemto minimālo atbalstu, kā arī informāciju par plānoto minimālo atbalstu.

8. Ja komisija konstatē, ka plānotais atbalsts pārsniegs likuma 47.panta pirmajā daļā noteikto pieļaujamo minimālā atbalsta apmēru, tā informē atbalsta sniedzēju, ka tam likuma 13.pantā noteiktajā kārtībā jāiesniedz komisijai individuālā atbalsta projekta pieteikums.

9. Ja komisija konstatē, ka plānotais atbalsts nepārsniegs likuma 47.panta pirmajā daļā noteikto pieļaujamo minimālā atbalsta apmēru, tā informē atbalsta sniedzēju, ka plānoto atbalstu ir atļauts sniegt.

10. Komercsabiedrība, kura iepriekšējā gadā saņēmusi minimālo atbalstu, sagatavo (divos eksemplāros) uzskaites veidlapu par iepriekšējā gadā saņemto minimālo atbalstu. Vienu eksemplāru komercsabiedrība līdz kārtējā gada 1.martam iesniedz komisijai, bet otrs glabājas komercsabiedrībā.

11. Komercsabiedrība uzskaites veidlapas par saņemto minimālo atbalstu un uzskaites veidlapas jauna minimālā atbalsta piešķiršanai glabā 10 gadus no dienas, kad tā saņēmusi pēdējo minimālo atbalstu.

12. Atbalsta sniedzējs uzskaites veidlapas jauna minimālā atbalsta piešķiršanai glabā 10 gadus no dienas, kad attiecīgajai komercsabiedrībai šāds atbalsts piešķirts. Ja minimālais atbalsts sniegts atbalsta programmas ietvaros, atbalsta sniedzējs no komercsabiedrības saņemtās uzskaites veidlapas par komercsabiedrības saņemto minimālo atbalstu glabā 10 gadus no dienas, kad atbalsta programmas ietvaros piešķirts pēdējais atbalsts attiecīgajai komercsabiedrībai.

Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 21.jūniju.

1-314 COPY.GIF (90382 bytes)

2-314 COPY.GIF (81353 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!