• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Attīstības aģentūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2003., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76515

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju Pasaules tūrisma organizācijā

Vēl šajā numurā

20.06.2003., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Attīstības aģentūru

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns vakar, 19. jūnijā, tiekoties ar Lielbritānijas Tirdzniecības aģentūras izpilddirektoru Janu Džonsu, Latvijas Attīstības aģentūru (LAA) definēja kā galveno palīgu uzņēmējiem – gan Latvijas uzņēmējiem, gan ārvalstu investoriem Latvijā.

Tikšanās laikā galvenais pārrunājamais jautājums bija, kā pilnveidot Latvijas Attīstības aģentūru, lai tā kļūtu par galveno palīgu uzņēmējiem no Latvijas valsts puses. J.Lujāns pauda pārliecību, ka “LAA jābūt reālam un spēcīgam palīgam un partnerim Latvijas uzņēmējiem, kas palīdzētu rast mūsu ražoto preču eksporta tirgus, veicinātu dažādu nozaru uzņēmumu starptautisko sadarbību, kā arī palīdzētu mūsu uzņēmējiem veikt investīcijas ārvalstīs. Vienlaikus LAA būtu jābūt arī palīgam un konsultantam ārvalstu investoriem Latvijā”.

Lai Latvijas Attīstības aģentūra spētu šos uzdevumus sekmīgi veikt, pēc ministra domām, “pirmkārt, jau ir jāpalielina LAA budžets, kas šobrīd ir daudzkārt par mazu, lai veiktu šīs Latvijas uzņēmējiem un tautsaimniecībai kopumā tik nozīmīgās funkcijas. Otrkārt, ir jāpaaugstina LAA profesionalitāte. Un, treškārt, jāaktivizē ekonomisko atašeju darbs ārvalstīs, kā arī jāatver vairākas Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības ārvalstīs”.

Lielbritānijas Tirdzniecības aģentūras pārstāvis sarunas laikā dalījās savā pieredzē, kā arī piedāvāja Ekonomikas ministrijai un Latvijas Attīstības aģentūrai konsultācijas arī turpmāk – par šādu aģentūru veidošanu, darbības principiem un virzieniem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!