• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmumu gada pārskatu iesniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2003., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts policijas reformas pirmie rezultāti

Vēl šajā numurā

20.06.2003., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmumu gada pārskatu iesniegšanu

Saskaņā ar likumu “Par uzņēmumu gada pārskatiem” par 2002.gadu gada pārskati Valsts ieņēmumu dienestā (VID) bija jāiesniedz 69 094 uzņēmumiem. Līdz šā gada 1.jūnijam gada pārskatus VID iesnieguši 51 247 jeb 74,2% uzņēmumu.

66 300 uzņēmumiem gada pārskati par 2002.gadu bija jāiesniedz līdz šā gada 30.aprīlim. 49 906 uzņēmumi jeb 75,3% pārskatus VID iesniedza laikā, 1124 uzņēmumi gada pārskatus iesnieguši pēc 30.aprīļa. Līdz ar to līdz 1.jūnijam šajā uzņēmumu grupā gada pārskatus bija iesnieguši 51 030 uzņēmumi. Gada pārskatus VID iestādēs nav iesnieguši 15 270 uzņēmumi visā Latvijā.

177 uzņēmumu amatpersonas ir sauktas pie administratīvās atbildības par neiesniegtu vai nepilnīgi iesniegtu gada pārskatu par 2002.gadu. Vainīgajām amatpersonām kopā noteikta soda nauda Ls 9970.

VID teritoriālās iestādes aktīvi informējušas uzņēmumus, kas laikus nav iesnieguši gada pārskatus un uzņēmuma ienākuma nodokļa deklarācijas, par to iesniegšanu. 97 uzņēmumiem pirms iesniegšanas termiņa nosūtītas rakstiskas atgādinājuma vēstules par gada pārskatu iesniegšanu. 205 uzņēmējiem telefoniski atgādināts par pārskatu iesniegšanu. 331 uzņēmumā VID iestāžu darbinieki veikuši apsekošanu. 25 uzņēmumiem atgādinājumi par pārskatu iesniegšanu sūtīti pa elektronisko pastu. 2923 uzņēmējiem izteikti mutvārdu atgādinājumi. Deviņos gadījumos tirgus teritorijās pa skaļruņiem izziņoti atgādinājumi par uzņēmumu gada pārskatu un deklarāciju iesniegšanu.

No pieciem uzņēmumiem VID saņēmis iesniegumus ar lūgumu pagarināt gada pārskata iesniegšanas termiņu.

249 gadījumos VID sagatavojis informāciju LR Uzņēmumu reģistram par uzņēmumu izslēgšanu no uzņēmumu reģistra, kā arī nosūtīti pieprasījumi aizliegumam visa veida uzņēmumu pārreģistrācijai. 15 uzņēmumu vadītāji nodoti meklēšanā VID Finanšu policijas pārvaldei. 13 uzņēmumiem apturēta preču pavadzīmju – rēķinu izsniegšana.

793 gadījumos apzināti, pārbaudīti un salīdzināti dati par uzņēmumiem, kas nav iesnieguši gada pārskatus.

VID veicis dažādus pasākumus, lai nodrošinātu gada pārskatu iesniegšanu, kas netika iesniegti likumā noteiktajā termiņā. 4619 uzņēmumiem VID iestādes izsūtījušas rakstiskus atgādinājumus vai brīdinājuma vēstules saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām”. Divos gadījumos VID pieprasījis atsaukt izsniegto atļauju par uzņēmējdarbības veikšanu. 662 gadījumos VID iestādes pieprasījušas bankām apturēt uzņēmumu norēķinu operācijas. 27 gadījumos muitas iestādes apturējušas uzņēmumu importa un eksporta operācijas. Par trim uzņēmumiem sagatavoti un iesniegti pieteikumi krimināllietas ierosināšanai. Par 21 uzņēmumu VID sagatavojis un iesniedzis Uzņēmumu reģistram priekšlikumus par uzņēmumu izslēgšanu no LR Uzņēmumu reģistra. 109 gadījumos uzņēmumiem uzlikti naudas sodi saistībā ar nepilnīgu gada pārskatu iesniegšanu vai neiesniegšanu saskaņā ar LR Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.6.pantu. Tāpat saskaņā ar LR Administratīvo pārkāpumu kodeksu 397 uzņēmumiem izteikti rakstiski brīdinājumi.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!