• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas valsts mežu" valdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas valsts mežu” valdi

Vakar, 20. jūnijā, valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” akcionāru pilnsapulce pieņēmusi lēmumu par akciju sabiedrības valdes sastāva izmaiņām, atceļot no amata divus līdzšinējos valdes locekļus un ieceļot amatā trīs jaunus. Savus amatus saglabājuši divi līdzšinējie valdes locekļi.

“Valdes sastāva izmaiņas nekādā gadījumā nenozīmē, ka iepriekšējā valde vai uzņēmuma vadība pieļāvusi nopietnus pārkāpumus vai pārsniegusi savas pilnvaras,” uzsver Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Bāne, kas vadīja akcionāru pilnsapulci, vienkārši ir izstrādāta jauna valsts mežu attīstības un apsaimniekošanas koncepcija, un tā, protams, prasa jaunu spēku piesaistīšanu uzņēmuma vadībai.”

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma piebilst, ka tieši valde ir struktūra, kam jārūpējas par attīstības koncepcijas īstenošanu, bet jaunieceltie valdes locekļi ir ne tikai speciālisti savā nozarē, bet arī tieši saistīti ar jaunās koncepcijas izveidi: “Tie ir cilvēki, kas vistiešāk varēs realizēt jauno akciju sabiedrības attīstības stratēģiju,” uzskata L. Straujuma, “jo paši bijuši klāt pie tās tapšanas, turklāt jāņem vērā, ka amatus saglabājuši divi akciju sabiedrības līdzšinējie vadītāji – uzņēmuma prezidents Roberts Strīpnieks, kas pilda arī valdes priekšsēža pienākumus, un valdes priekšsēdētāja vietnieks Arnis Melnis, tādējādi nodrošinot uzņēmuma darbības pēctecību arī jaunajā valdes sastāvā, bet vienlaikus ieviešot jaunās koncepcijas realizācijas mehānismu.”

Jaunās akciju sabiedrības attīstības koncepcijas pamatā ir “VAS “Latvijas valsts meži” Korporatīvā stratēģija 2003. – 2007. gadam”, kurā formulēti LVM galvenie attīstības mērķi, noteikti valsts meža kapitāla apsaimniekošanas un vērtības saglabāšanas pamatprincipi. Stratēģiju izvērtējusi LVM padome, bet pēc valsts mežu koksnes resursu tirdzniecības modeļa izvērtējuma un lēmuma pieņemšanas Korporatīvo stratēģiju apstiprinās arī LVM akciju turētājs – Zemkopības ministrija.

Ar akcionāru pilnsapulces lēmumu no LVM valdes locekļu pienākumu pildīšanas atbrīvoti Aivars Tiesnesis un Gints Bumbieris, bet par valdes locekļiem iecelti Modris Grantiņš, Irēna Aleksejuka un Andrejs Brūvelis. Atbilstoši likumdošanai paplašināts arī LVM padomes sastāvs, par padomes locekļiem ieceļot Robertu Dilbu un Imantu Baumani.

“Lielu valsts uzņēmumu valžu vai padomju rotācija vai nomaiņa nav nekas neparasts normālā biznesā un jo vairāk situācijās, kad mainās uzņēmuma vai pat visas nozares attīstības stratēģija, kā tas ir šajā gadījumā,” pilnsapulces lēmumu komentē L. Straujuma, “un, kaut arī jaunie valdes locekļi ir koalīcijas partiju ieteikti cilvēki, tomēr viņi visi ir tieši mežu nozares speciālisti, kas piedalījušies LVM turpmākās attīstības koncepcijas izstrādē un tagad uzņemsies atbildību arī par tās īstenošanu.”

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!