• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stingrāku cīņu pret metāla zagļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stingrāku cīņu pret metāla zagļiem

Ministru kabineta 25.jūnija sēdē tiks izskatīti Ekonomikas ministrijas izstrādātie “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumos Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi””.

Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā no fiziskajām un juridiskajām personām tiek iepirkti, realizēti un eksportēti metāla atgriezumi un lūžņi, kas radušies saimnieciskās darbības rezultātā rūpniecībā, celtniecībā, lauksaimniecībā, sadzīvē vai citās jomās, kā arī metāla izstrādājumi, kas nav izmantojami paredzētajam mērķim lūzumu, griezumu, nodilumu vai citu iemeslu dēļ.

Nepieciešamība izstrādāt šos grozījumus radās sakarā ar krasi pieaugošo krāsaino metālu zādzību skaitu no elektroietaisēm un nodarīto zaudējumu apjomu tautsaimniecībai, kā arī privātpersonām: pēc “Latvenergo” sniegtās informācijas, 2002.gadā elektroietaišu atjaunošanai pēc vadu zādzībām bijuši nepieciešami 616 tūkstoši latu, gada laikā nozagti aptuveni 1630 km vadu.

Ieviešot šajos grozījumos noteiktos nosacījumus, turpmāk vara un alumīnija atgriezumus un lūžņus, kuru izcelsme ir no elektroietaisēm (vara un alumīnija vadi un troses ar dzīslu diametru virs 1,5 mm), kā arī atgriezumus un lūžņus no fiziskas personas vai komercsabiedrībām, kas radušies saimnieciskās darbības rezultātā, kurai savukārt nav licences darbībām ar metālu atgriezumiem un lūžņiem, varēs iepirkt tikai komercsabiedrības, kurām ir licence darbībām ar metālu atgriezumiem un lūžņiem un licence elektroenerģijas pārvadei vai sadalei.

Grozījumus izstrādāja ar Ekonomikas ministrijas rīkojumu izveidotā darba grupa, kurā bija pārstāvēti Ekonomikas un Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts ieņēmumu dienesta, “Latvenergo” un uzņēmēju pārstāvji.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!