• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nodokļu ieņēmumiem

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta izpildi

Pirmie pieci šā gada mēneši beigušies ar 10,4 miljonu latu fiskālo pārpalikumu konsolidētajā kopbudžetā, liecina Valsts kases oficiālais pārskats par budžeta izpildi 2003.gada janvārī – maijā.

Kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) ieņēmumi laikā no janvāra līdz maijam bijuši 827,6 miljoni latu, kas ir par 67,3 miljoniem latu jeb 8,8% vairāk nekā pērnā gada pirmajos piecos mēnešos. Izdevumi bijuši 818,7 miljoni latu.

Maijā kopbudžeta ieņēmumi bijuši 188,7 miljoni latu, izdevumi – 181 miljons latu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis ir gandarīts par veiksmīgo budžeta izpildi: “Piecu mēnešu budžeta izpildes rezultāti ir pietiekami labi un liecina, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir uzlabojis darbību un nodrošinājis stabilu nodokļu ieņēmumu pieaugumu. Ienākumus budžetā ievērojami vairojusi VID aktīvā cīņa pret aplokšņu algām, kas atspoguļojas, piemēram, veselības budžeta ieņēmumu pieaugumā.

Šie budžeta dati ir arī konkrēts un neapgāžams arguments tiem skeptiķiem, kas apšauba budžeta grozījumos paredzēto papildu līdzekļu iekasēšanas iespējas un līdz ar to arī papildu izdevumu finansēšanu. Valdība uzņemas tikai reālas saistības un spēs tās izpildīt.”

Valsts budžeta ieņēmumi janvārī – maijā bijuši 677,8 miljoni latu, izdevumi – 673 miljoni latu, fiskālais pārpalikums bijis 3,1 miljons latu. Pašvaldību budžeta ieņēmumi šogad bijuši 226,8 miljoni latu, izdevumi – 222,7 miljoni latu, fiskālais pārpalikums – 5,3 miljoni latu.

Lielākais valsts speciālais budžets – sociālais budžets – šā gada piecos mēnešos ir saņēmis 226,7 miljonus latu, kas ir par 11 miljoniem latu vairāk, nekā bija plānots, un par 13,5 miljoniem latu vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā.

Arī veselības aprūpes speciālais budžets šogad ir saņēmis ievērojami vairāk nekā pērn – piecu mēnešu ienākumi šajā budžetā ir 75 miljoni latu, kas ir par 9 miljoniem latu vairāk nekā 2002.gadā.

Autoceļu fonds šogad piecos mēnešos saņēmis 35,5 miljonus latu, kas plānoto pārsniedz par 1 miljonu latu, bet pērnā gada rezultātus – par 7,5 miljoniem latu.

Kā jau ziņots iepriekš, Valsts ieņēmumu dienesta administrētie kopējie ieņēmumi šā gada piecos mēnešos ir sasnieguši 708,3 miljonus latu, kas pārsniedz pārskata periodam plānoto līmeni par 24 miljoniem latu jeb 3,5 procentiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!