• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Irākas kara motivāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2003., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76580

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Īrijas sasniegumu apdraudējumu

Vēl šajā numurā

21.06.2003., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Irākas kara motivāciju

Lielbritānijas parlaments nolēmis sākt izmeklēšanu par to, kādi bija valsts premjera Tonija Blēra motīvi, lai sāktu karu pret Irāku. Šāds solis sperts, ņemot vērā aizvien augošās bažas par to, ka valdība varētu būt mēģinājusi maldināt sabiedrību par Sadāma Huseina rīcībā esošajiem masu iznīcināšanas ieročiem.

Atsevišķu britu un amerikāņu amatpersonu daudzkārtējie apgalvojumi, ka masu iznīcināšanas ieroči tiks atrasti, pēdējo nedēļu laikā likuši uzdot jautājumu, kur ir palicis aizliegtais bruņojums, par kura esamību pirms kara runāja Londona un Vašingtona. Lai arī nevar izslēgt iespēju, ka S. Huseina režīms, sākoties karam, iznīcinājis visu tā rīcībā esošo bruņojumu, ir radušās bažas, ka britu un amerikāņu specdienestu sagatavotajos ziņojumos ir bijuši pārspīlējumi par Huseinam piederošo arsenālu. Sabiedriskās domas pētījumi liecina - ja Irākā netiks atrasti masu iznīcināšanas ieroči, T. Blērs riskē zaudēt lielu daļu savu vēlētāju, vēsta “Reuters”.

Noklausīšanos, lai vēlreiz noskaidrotu kara motīvus, gatavojas rīkot arī ASV Senāts. Savukārt CIP gatavojas pārskatīt pirms kara izveidoto specdienestu ziņojumu par Irākas rīcībā esošajiem masu iznīcināšanas ieročiem, raksta “The New York Times”. Pārvalde gatavojoties arī iztaujāt Pentagonu par tā īpašās specvienības lomu ar Irākas ieroču programmām saistīto izlūkošanas datu savākšanā.

“DIENA” pēc G. Slogas informācijas “Britu parlaments izmeklēs Irākas ieroču lietu”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!