• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārtikas tirgus aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2003., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

26.06.2003., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārtikas tirgus aizsardzību

Lai novērstu iespējamos muitas noteikumu pārkāpumus un aizsargātu iekšējo pārtikas tirgu un vietējos ražotājus no negodīgas konkurences, muitas iestādes nepārtraukti veic lauksaimniecības preču kontroli.

Pagājušajos piecos mēnešos lauksaimniecības preču kravas tika kontrolētas pastiprināti, īpašu uzmanību pievēršot gaļas un tās izstrādājumu pārvadājumiem.

No šā gada 18. marta līdz 4. maijam muitas iestādes veica 1624 gaļas un tās produktu kravu pārbaudes. Sastādīts viens administratīvā pārkāpuma protokols par nepatiesu informāciju saturošu dokumentu iesniegšanu muitas iestādē, noteikts 400 latu naudas sods un papildus aprēķināti muitas maksājumi apmēram 20 000 latu vērtībā. Visas kravas tika svērtas, taču pārkāpumi par kravas svara neatbilstību deklarācijā norādītajam svaram netika konstatēti.

Šogad muitas dienests jau ir veicis pēcmuitošanas pārbaudes trīspadsmit uzņēmumos, kas nodarbojas ar gaļas un tās produktu importa operācijām un gaļas pārstrādi. Uzņēmumos veikto pēcimporta pārbaužu rezultātā aprēķinātā muitas parādu un soda naudu kopējā summa pārsniedz 221 000 latu.

Pamatojoties uz veikto riska analīzi, šā gada pirmajos piecos mēnešos muita uz ārvalstīm pārbaudei nosūtījusi 97 preču izcelsmes dokumentus un 14 pieprasījumus muitas vērtības noteikšanai.

Gaļas ievešanas likumību turpina kontrolēt arī Muitas kriminālpārvalde, kuras lietvedībā patlaban ir sešas krimināllietas par gaļas kontrabandu.

Kā norāda Galvenās muitas pārvaldes direktors Mārtiņš Tols, muita arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību darbībām ar gaļu un tās izstrādājumiem, lai noteiktu riska uzņēmējsabiedrības, kurās būtu jāveic pēcmuitošanas pārbaudes.

Uzņēmumos, kuri darbojas šajā sektorā, tiks veiktas gan kārtējās, gan neplānotās pēcimporta pārbaudes.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!