• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldību izpilddirektori jau tuvāk Eiropai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2003., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Sarunā ar Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniekiem par Latvijas un ES attiecību aktualitātēm

Vēl šajā numurā

27.06.2003., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību izpilddirektori jau tuvāk Eiropai

Tuvojoties Latvijas iestāšanās brīdim Eiropas Savienībā (ES), arī pašvaldību organizācijas mērķtiecīgi un nopietni gatavojas iekļauties radniecīgu Eiropas Savienības organizāciju rīkotajās aktivitātēs. Līdz šim pat vairāku gadu garumā interese par norisēm ES pašvaldību organizācijās bijusi kā novērotājiem de facto statusā, taču tagad jau mēnesi Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācija (LPIA) ir kļuvusi par oficiālu Eiropas Pašvaldību izpildvadītāju asociācijas (UDITE) novērotāju. UDITE apvieno nacionālās asociācijas no Eiropas Savienības dalībvalstīm.

UDITE valdes sēdē, kas notika šā gada 31.maijā Granadā, starp abām organizācijām ir parakstīts vienošanās līgums. Vienošanos par turpmāko sadarbību parakstīja Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas priekšsēdētājs Vitālijs Aizbalts un Spānijas Pašvaldību izpildvadītāju asociācijas prezidents Huans Ignasio Soto Valje, kas pašreiz rotācijas kārtībā pilda arī UDITE prezidenta pienākumus.

Līgums paredz, ka LPIA par pilntiesīgu UDITE dalībnieku kļūs pēc Latvijas iestāšanās ES. Līdz tam sadarbība notiks, sekmējot pieredzes un arī informācijas apmaiņu un līdzdalību dažādās UDITE norisēs. Gan Eiropas, gan Latvijas izpilddirektoru organizācijas mērķis ir veicināt pašvaldību darbības uzlabošanu, dažādu struktūru attīstību, atbalstot demokrātiskas viedokļu izteikšanas nostiprināšanos.

Tāpat kopēja interese ir par vietējo un reģionālo pašvaldību izpilddirektoru un izpildinstitūciju darbinieku profesionālo apmācību un izaugsmes atbalstīšanu, sekmējot pieredzes apmaiņu. Viens no īpaši uzsvērtajiem mērķiem, kas īstenojams visu UDITE darbībās iesaistīto valstu kopīgiem spēkiem un minēts vienošanās līgumā, ir vietējo un reģionālo pašvaldību profesionālo darbinieku pasaules foruma sarīkošana.

Vitālijs Aizbalts pastāstīja, ka, uzrunājot UDITE valdes sēdes dalībniekus, izteicis vairākus sadarbības priekšlikumus. Viens no tiem — dot iespēju Latvijas pašvaldību izpilddirektoriem gūt pieredzi Eiropas Savienības valstu pašvaldībās. V.Aizbalts Eiropas izpilddirektoru organizācijas kolēģiem atzinis, ka Latvijas pašvaldības ir informētas par Pašvaldību terminoloģijas daudzvalodu vārdnīcas esamību un labprāt vēlētos to sagatavot arī latviešu valodā. Tādēļ LPIA atbalsta un meklē, kā piesaistīt līdzekļus vārdnīcas latviešu valodas sadaļas izstrādei un izdošanai. Viesmīlīgi arī piedāvāts kādu no nākamajām Eiropas pašvaldību izpildvadītāju asociācijas valdes sēdēm rīkot Rīgā, ko UDITE noteikti izmantos.

Zaida Kalniņa, “LV” Saeimas un pašvaldību lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!