• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību ar Īriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2003., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecības politiku Eiropā

Vēl šajā numurā

27.06.2003., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību ar Īriju

25. jūnijā Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis un ekonomikas ministrs Juris Lujāns uzturējās darba vizītē Īrijā ar mērķi veicināt Latvijas un Īrijas ekonomisko sadarbību, kā arī apgūt Īrijas pieredzi ārvalstu investīciju un Eiropas Savienības (ES) fondu piesaistīšanā.

Kā informē Latvijas vēstnieks Īrijas Republikā Jānis Dripe, pirmo reizi abu valstu attiecību vēsturē visi Latvijas finanšu un ekonomiskā bloka ministri vienlaikus ieradās Īrijā, lai intensīvā vienas dienas vizītē tiktos ar Īrijas premjera vietnieci Mēriju Harniju, finanšu ministru Čarliju Makkrīviju, Eiropas lietu valsts ministru Diku Rošu, Īrijas Attīstības aģentūras vadītāju Senu Dorganu un Īrijas Finanšu pakalpojumu centra vadītāju Villiju Sleteriju.

Brīdī, kad Latvijas lielie politiskie mērķi – iestāja ES un NATO — ir tuvi to piepildījuma nobeiguma fāzei, mūsu valsts delegācija īpaši akcentēja nepieciešamību attīstīt konstruktīvu un pragmatisku dialogu ekonomiskajā jomā. Ar ES lietu ministru pārrunāta turpmākā abu valstu sadarbība Eiropas Savienības institūciju ietvaros.

Pārrunāta iespējamā Īrijas premjera vietnieces vizīte Latvijā šoruden, kā arī panāktas vienošanās par operatīvām abu valstu finanšu ministriju ekspertu apmaiņas vizītēm (izmantojot arī Īrijas finansiālu atbalstu šajos projektos) un par abu valstu ekonomiskās partnerības iedibināšanu, balstoties uz konkrētiem projektiem.

Vakar, 26. jūnijā, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers kopā ar Latvijas Attīstības aģentūras valdes priekšsēdētāju Juri Kanelu turpināja vizīti, tiekoties ar dažādu uzņēmumu un finanšu kompāniju vadītājiem.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!