• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Tiekoties ar Latvijas kultūras ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2003., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es vēlos sagaidīt aktīvu un konstruktīvu pozīciju"

Vēl šajā numurā

27.06.2003., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Tiekoties ar Latvijas kultūras ministri

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26. jūnijā, Rīgas pilī tikās ar kultūras ministri Ingunu Rībenu, pārrunājot gatavošanos valsts 85.gadskārtas rīkošanai, Dziesmu svētkus, valsts nemateriālā kultūras mantojuma jautājumus un citas kultūras aktivitātes, kā arī parakstot kopīgu rīkojumu par Valsts heraldikas komisiju (skat. blakus).

Valsts prezidente un kultūras ministre vienojās, ka prezidentes kā goda priekšsēdētājas vadībā tuvākajā laikā sanāks valsts 85.gadskārtas svētku rīkošanas darba grupa, kurā darbosies visas atbildīgās institūcijas. V.Vīķe-Freiberga sarunā uzsvēra, ka, valsts svētkus rīkojot, ir svarīgi radīt svētku sajūtu visā valstī, visās pašvaldībās, lai katrs justu piederību savai valstij.

Runājot par gaidāmajiem Dziesmu svētkiem, abas puses pievērsa uzmanību nepieciešamībai garantēt nemateriālā kultūras mantojuma turpinātību, un tā panākšanai būtiska loma būtu likumdošanas bāzei, nosakot valsts un pašvaldību atbildību. V.Vīķe-Freiberga un I.Rībena apspriedās par iespējām garantēt tautas garīgo izpausmju – dziesmas, dejas, daiļamatniecības – procesu visos valsts reģionos, kas sekmētu arī sociālo klimatu Latvijā. Apspriesta arī nepieciešamība stiprināt nacionālās lietišķās mākslas konkurētspēju un mārketingu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Latvijas Republikas Valsts prezidenta rīkojums

Par Valsts heraldikas komisiju

1. Lai apzinātu situāciju valstī ar heraldikas simbolu izmantošanu, izstrādātu ieteikumus tās uzlabošanai, kā arī pastāvīgi sekotu līdzi Latvijas valsts ģerboņa izmantošanai un tā attēlu atbilstībai likumā “Par Latvijas valsts ģerboni” noteiktajam aprakstam, noteikt šādu Valsts heraldikas komisijas sastāvu: Aina Blinkena, Kristīne Ducmane, Māra Eihe, Imants Lancmanis, Gvido Straube, Laimonis Šēnbergs, Ramona Umblija, Armands Vijups un Valdis Villerušs.

 

2. Iecelt Laimoni Šēnbergu par Valsts heraldikas komisijas priekšsēdētāju.

 

3. Valsts heraldikas komisijai kopīgi ar Valsts prezidenta kanceleju izstrādāt Valsts heraldikas komisijas darbības nolikuma projektu un Valsts heraldikas komisijas priekšsēdētājam līdz 2003.gada 1.oktobrim iesniegt Valsts prezidentei un kultūras ministrei nolikuma projektu, komisijas darba plānu un priekšlikumus par komisijas darbības nodrošināšanai 2003. un 2004.gadā nepieciešamo finansējumu, paredzot arī komisijas atbildīgā sekretāra amata izveidi.

 

4. Ar šā rīkojuma parakstīšanas brīdi atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Valsts prezidenta 1997.gada 28.novembra rīkojumu Nr.5 “Par Heraldikas komisiju”.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

Kultūras ministre Inguna Rībena

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!