• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par paveikto Finanšu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2003., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par celulozes rūpnīcas projektu

Vēl šajā numurā

03.07.2003., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par paveikto Finanšu ministrijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi publisko pārskatu, kurā tā informē par ministrijas darbības uzdevumiem un to izpildi, svarīgākajiem 2002.gada pasākumiem un paveiktajiem darbiem.

Ministrija ne tikai veidojusi un īstenojusi Latvijas ekonomikas attīstībai labvēlīgu fiskālo politiku, bet lielu darbu veltījusi arī Latvijas pilnvērtīgai integrācijai Eiropas Savienībā (ES). Tā veikusi apjomīgu darbu Latvijas nodokļu, muitas grāmatvedības, kā arī valsts atbalsta un budžeta jomas normatīvo dokumentu saskaņošanu ar ES prasībām.

Budžeta programmas rezultatīvo rādītāju izpilde kopumā ir noritējusi veiksmīgāk, nekā plānots. Ir sagatavots vairāk projekta pieteikumu PHARE 2002.gada finansējumam, sagatavots un pilnveidots vairāk metodikas projektu saistībā ar valsts budžeta plānošanu, sniegts arī vairāk konsultāciju nodokļu likumu piemērošanas jautājumos. Par ministrijas sekmīgo darbību liecina arī valsts budžets — tam bija labāki rādītāji, nekā plānots likumā par valsts budžetu. Liela nozīme šajā ziņā bija arī FM padotībā esošā Valsts ieņēmumu dienesta veiksmīgai darbībai.

Ministrijā 2002.gada laikā notikušas arī strukturālas pārmaiņas, kas bija nepieciešamas pieaugošā darba apjoma dēļ, turklāt saistībā ar Latvijas integrāciju ES izveidotas jaunas struktūrvienības. Tika izveidota arī ministrijas mājaslapa, kas piedāvā aktuālu informāciju par ministriju. Mājaslapā ir paredzētas lielākas iespējas sabiedrībai sazināties ar Finanšu ministriju, uzdot jautājumus, nosūtīt e-iesniegumu. Līdz ar to ministrija ir kļuvusi atvērtāka sabiedrībai.

Ministrijas sagatavotais 2002.gada pārskats pilnībā pieejams Finanšu ministrijas mājaslapā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!