• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmēju un valdības dialogu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.6

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 1997.gada 17.jūlija saistošajos noteikumos Nr.7 "Par īres maksu Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvojamajās mājās"

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmēju un valdības dialogu

4. jūlijā Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers un ekonomikas ministrs Juris Lujāns tikās ar Tautsaimniecības padomes (TSP) vadību un vienojās par efektīvāka savstarpējā dialoga nepieciešamību.

Ministru prezidenta biedrs A. Šlesers uzsvēra, ka valdība ir atvērta dialogam ar uzņēmējiem, taču līdz šim paši uzņēmēji nav atraduši skaidru sadarbības modeli dialogam ar valdību. Tikšanās laikā izskanēja priekšlikums, ka TSP vajadzētu kļūt par savstarpējā dialoga platformu. Tautsaimniecības padomes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs apliecināja, ka TSP varētu būt tā organizācija, kurā ar savām iniciatīvām vēršas uzņēmēji, nozaru asociācijas, Latvijas Darba devēju konfederācija, Rūpniecības konfederācija, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Pašvaldību savienība un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Savukārt TSP šīs iniciatīvas varētu apkopot un pārstāvēt uzņēmēju intereses Ministru kabineta izveidotajā Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomē. Tikšanās laikā secināts, ka šāda kārtība aktivizētu pašas TSP darbu, veicinātu jaunas iniciatīvas, kā arī palīdzētu politiķiem ikdienas darbā. Faktiski tas nozīmētu atklātu uzņēmēju lobija mehānismu valdībā.

Sarunas noslēgumā V. Kulbergs ar gandarījumu atzina, ka valdība ir ieinteresēta atklātā dialogā ar uzņēmējiem, tādēļ tagad pienācis laiks pašiem uzņēmējiem sākt aktīvu konsolidāciju un sadarbību, lai varētu nākt klajā ar kvalitatīvām likumdošanas iniciatīvām.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!