• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PVN atmaksāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PVN atmaksāšanu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada pirmajos piecos mēnešos ir veicis pievienotās vērtības nodokļa (PVN) faktiskās atmaksas kopumā par 76,25 miljoniem latu. Tas ir salīdzinoši par 7,65 miljoniem latu vairāk nekā 2002. gada pirmajos piecos mēnešos.

Vislielākās PVN atmaksas 2003. gadā šajos piecos mēnešos ir bijušas maijā – 19,50 miljoni latu, bet vismazākās janvārī – 12,52 miljoni latu, kas bija 2002. gada līmenī.

Saņemot PVN atmaksu pieprasījumu, VID veic gan datu ticamības pārbaudi, gan citus kontroles pasākumus, lai pārliecinātos par pieprasīto PVN atmaksu pamatotību. VID pārbaudīja un pārbaudīs pieprasīto PVN atmaksu pamatotību, jo atmaksāts tiek citu nodokļu maksātāju samaksātais.

VID negrasās ierobežot savas pārbaudes gadījumos, kad PVN atmaksu pieprasījumi ir nepamatoti tikai tāpēc, ka atsevišķiem uzņēmumiem ir kļuvis arvien grūtāk nodarboties ar līdzekļu izkrāpšanu no valsts budžeta.

VID nav pamata uzskatīt, ka šogad būtu samazinājies valsts apzadzēju skaits, jo šogad vien jau atklāti divi liela mēroga PVN izkrāpšanas gadījumi par 160 tūkstošiem un par 126 tūkstošiem latu, kā arī vairāki desmiti nelielu PVN izkrāpšanas mēģinājumu, kur mēģināts izkrāpt PVN no dažiem simtiem līdz dažiem tūkstošiem latu.

Gada pirmajā ceturksnī pēc pārbaudēm vien ir atteikts atmaksāt 3,4 miljonus latu, savukārt Finanšu policijas pārvaldei nosūtīti materiāli par 31 uzņēmumu ar PVN apliekamiem darījumiem par kopējo summu 1,9 miljoni latu.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!