• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārkāpumiem bērnu namā "Pārgauja". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārkāpumiem bērnu namā “Pārgauja”

Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts nosūtījis Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrai materiālus par bērnu tiesību pārkāpumiem Valmieras bērnu namā “Pārgauja”.

Ar lūgumu izvērtēt aprūpes iestādes “Pārgauja” direktora Viktora Danča darbību, vai direktora rīcībā nav noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts ir nosūtījis LR Ģenerālprokuratūrai sekretariāta rīcībā esošā materiāla kopijas par bērnu tiesību pārkāpumiem bērnu namā “Pārgauja”.

Sekretariāts saņēma un izskatīja Valmieras rajona padomes priekšsēdētāja Vitauta Staņas iesniegumu par bērnu tiesību pārkāpumiem bērnu namā “Pārgauja”. Pie rajona padomes priekšsēdētāja pēc palīdzības griezušies iestādes darbinieki, informējot par direktora V.Danča rīcību saistībā ar iestādes audzēkni, kura pēc pārrunām ar direktoru izdarīja pašnāvības mēģinājumu.

Sekretariāta Bērnu tiesību aizsardzības departamenta speciālisti kopā ar sociālo darbinieci, kurai saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir tiesības sniegt atzinumu par vardarbībā cietušu bērnu, Valmieras rajona Skolu pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības inspektori un Valmieras rajona Policijas pārvaldes Nepilngadīgo lietu inspekcijas speciālisti veica pārbaudi bērnu namā “Pārgauja”.

Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka bērnu aprūpes iestādes direktors V.Dancis kā persona, kas pilda aizbildņa pienākumus bērnu namā, jau iepriekš pieļāvis vairākus pārkāpumus – nav veikti pasākumi, lai nodrošinātu bērnu nama audzēkņu mantiskās intereses, darbā izmantojis pedagoģiski nepieņemamas metodes, kā arī iepriekšējos gados par skolas psiholoģi strādājusi viņa sieva, lai saņemtu informāciju par bērnu viedokļiem, ko vēlāk izmantot bērnu ietekmēšanai.

Pārbaudes rezultātā minētie fakti par emocionālu vardarbību, ko izdarījis direktors pret meiteni, apstiprinājās, par ko liecina sociālās darbinieces atzinums, psiholoģes eksperimentāli psiholoģiskās pārbaudes dokuments un sekretariāta darbinieku pārbaudes rezultātā sastādītais akts.

Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!