• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par PVN atmaksāšanu

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai

4. jūlijā Iekšlietu ministrijā notikušajā pirmajā sanāksmē tikās darba grupa, kas izstrādās Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai.

Darba sanāksmi atklāja Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Linda Mūrniece, kas uzsvēra cīņas ar cilvēktirdzniecību aktualitāti un norādīja, ka ir pēdējais laiks meklēt šīs problēmas risinājumus. Darba grupas galvenais uzdevums ir līdz 1. novembrim izstrādāt Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai un iesniegt to Ministru kabinetā. Darba grupas vadītājs Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Bluķis atzīmēja, ka cilvēku tirdzniecības problēma ir aktuāla ne vien Latvijā, bet arī Eiropas Savienības valstīs. Šo problēmu nevar risināt tikai viena atsevišķa ministrija vai iestāde, tas ir jādara kopīgiem spēkiem.

Tādēļ arī Iekšlietu ministrijā izveidotajā darba grupā strādās cilvēki no Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras un dažādām valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām. Ir izveidotas četras darba apakšgrupas:

— darba grupa Izglītības un informēšanas jautājumos, kuru vadīs K.Tjarve, Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības politikas departamenta Izglītības analīzes nodaļas vecākā referente;

— darba grupa Rehabilitācijas jautājumos, kuru vadīs I.Stobova, Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre;

— darba grupa likumu pilnveidošanas jautājumos, kuru vadīs A.Vembre, Iekšlietu ministrijas Juridiskā departamenta Normatīvo aktu sagatavošanas nodaļas juriskonsulte;

— darba grupa policijas funkciju jautājumos, kuru vadīs E.Strautmanis, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieka vietnieks, Starptautiskās krimināltiesiskās un operatīvās sadarbības nodaļas priekšnieks.

Plānots, ka visas darba grupas nākamā sanāksme notiks septembra sākumā. Līdz tam noritēs darbs komisijās, kurās jau tiks izstrādāti konkrēti priekšlikumi Valsts programmai cilvēku tirdzniecības novēršanā.

Labklājības ministrija ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu “Cilvēku, īpaši sieviešu un bērnu, tirdzniecības problēmas Latvijā”. Ziņojumā raksturota pašreizējā situācija Latvijā, apskatīti Latvijā uzsāktie projekti cīņai pret cilvēku tirdzniecību. Ir izsmeļoša informācija par starpministriju darba grupu cīņai pret sieviešu tirdzniecību, kuras mērķis bija iesaistīties Ziemeļu un Baltijas valstu informatīvās kampaņas pret sieviešu tirdzniecību nacionālo aktivitāšu plānošanā un īstenošanā.

Kā sanāksmē uzsvēra darba grupas vadītājs Raimonds Bluķis, Lietuvā jau 2002.gada 17. janvārī valdība ir apstiprinājusi “Programmu nelegālās tirdzniecības ar cilvēkiem un prostitūcijas kontrolei un novēršanai 2002.–2004.gadam”. Tas ir lielisks paraugs, kādai jābūt šīs darba grupas izstrādātajai Valsts programmai cilvēku tirdzniecības novēršanā. Protams, katrā valstī ir savas atšķirības un nianses, kas jāņem vērā, izstrādājot līdzīgu dokumentu Latvijā.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!