• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Es ticu mūsu nākotnei, es ticu mūsu tautai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2003., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopsavilkumā

Vēl šajā numurā

09.07.2003., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Es ticu mūsu nākotnei, es ticu mūsu tautai”

— Vaira Vīķe-Freiberga

Vakar, 8.jūlijā, Vaira Vīķe–Freiberga Saeimā deva Latvijas Valsts prezidenta svinīgo solījumu

SOLIJUMS6.JPG (23431 bytes) SOLIJUMS4.JPG (24076 bytes)

Valsts prezidenta svinīgais solījums:

“Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus pildīšu pēc labākās apziņas.”

Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas uzruna Saeimā 2003.gada 8.jūlijā:

(..) Mēs šodien uzsākam jaunu ceļa posmu, kas mums ir staigājams kopā, un es novēlu, lai mums tas būtu tikpat saulains kā diena, ar kuru mūs šodien Dieviņš ir aplaimojis. Es novēlu, lai mēs, to nostaigājuši, varētu ar prieku, lepnumu un gandarījumu uz to atskatīties.

Šodienas darbi veido mūsu nākotni. Katra diena no jauna dod mums iespējas pārveidot sevi, pārveidot savu dzīvi un apkārtni, pārveidot savu valsti.

SOLIJUMS5.JPG (22950 bytes) SOLIJUMS2.JPG (21688 bytes)

Vaira Vīķe–Freiberga, dodot un parakstot Valsts prezidenta svinīgo solījumu Saeimas namā 8.jūlijā, Saeimas prezidijā — Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (attēlos pa labi); Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pēc svinīgā solījuma, saņemot apsveikumus no Ministru prezidenta Einara Repšes un Saeimas sekretāra Jāņa Reira (attēlos pa kreisi)
Foto: A.F.I.

Es novēlu Saeimas deputātiem, valdības locekļiem un katram vienam Latvijas iedzīvotājam uzsākt šo jauno ceļa etapu ar paļāvību saviem spēkiem, ar pārliecību par savu taisnību, ar prieku par to, kas katru dienu no jauna ir padarīts. (..)

(..)Es vēlos pateikties Saeimas deputātiem, kas mani ievēlēja, es vēlētos pateikties Latvijas tautai par man izteikto atbalstu. Es vēlētos pateikties ārvalstu vadītājiem un viņu diplomātiskajiem pārstāvjiem par man izteikto atbalstu un uzticību.

Mēs esam stipri savās draudzībās un atbalstā, ko gūstam no saviem draugiem un sabiedrotajiem. Bet mēs esam arī stipri paši savā esībā un savā raksturā un paši savā tikumā. (..)

(..) Mēs stāvam nākotnes izaicinājumu priekšā. Un mums dažreiz tie liekas ārkārtīgi lieli un prasīgi. Un mēs izjūtam arī paguruma brīžus, kad mums zūd pārliecība par to, vai spēsim padarīt visu, kas ir nepieciešams.

Bet te der atcerēties, ka mūsu senčiem taču ir bijis jāpārvar daudz lielākas grūtības, cik daudz viņiem nav bijis jāpārcieš, tikai lai pārdzīvotu. Mums ir jābūt viņu cienīgiem, mums ir jāizmanto tās izdevības, ko vēsture ir iedevusi mūsu rokās, lai mēs godam varētu piepildīt paaudžu paaudzēs reiz lolotās cerības, lai mēs godam varētu piepildīt to, ko mūsu bērni un bērnubērni ir pelnījuši, lai mēs viņiem būtu sagatavojuši tālāk ejamo ceļu.

Mēs esam bagāti savā mantojumā. Mēs varam būt droši par savu vērtību, un, stājoties citām tautām blakus, mēs varam teikt, ka mēs pienesam tai tautu saimei, kas apdzīvo šo mūsu Eiropas kontinentu, arī savu devumu, arī savas vērtības un daudz ko tādu, ko tikai mēs esam saglabājuši, daudz ko tādu, ko tikai mēs esam izkopuši. (..)

(..) Es ticu mūsu nākotnei. Es ticu mūsu tautai. Es ticu tās spējai padarīt visu, kas mums ir nepieciešams. Es uzskatu, ka nekas nestāv mums ceļā, visas durvis mums ir vaļā. Ar Dieva palīgu iesim uz priekšu! Lai Dievs mums palīdz! (..)

SOLIJUMS8.JPG (21948 bytes) SOLIJUMS11.JPG (31752 bytes)
SOLIJUMS10.JPG (25749 bytes) SOLIJUMS9.JPG (29971 bytes)
SOL3.JPG (26554 bytes) SOL4.JPG (25851 bytes)

Pēc svinīgā solījuma Saeimā Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet pēc ekumeniskā dievkalpojuma Doma baznīcā — Brāļu kapos pie Mātes Latvijas (apakšējā attēlu rindā)

SOLOLIJUMS7.JPG (22501 bytes) SOL1.JPG (26374 bytes)

Ekumeniskā dievkalpojuma laikā Doma baznīcā: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Katoļu Baznīcas kardināls, Rīgas arhibīskaps Jānis Pujats, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un Latvijas metropolīts Aleksandrs. Pēc svinīgā solījuma Saeimā pie Saeimas nama: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs

SOL2.JPG (22514 bytes) SOL5.JPG (23290 bytes)

Pēc svinīgā solījuma nodošanas: Valsts prezidentes padomnieks ārlietās Andrejs Pildegovičs, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs; Indra Freiberga, Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs
Foto: A.F.I.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!