• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārējo tirdzniecību pēc iestāšanās ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2003., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par drošību pašvaldību rīkotajos pasākumos

Vēl šajā numurā

16.07.2003., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārējo tirdzniecību pēc iestāšanās ES

Zemkopības ministrijā notiks informatīvi pasākumi par lauksaimniecības produktu ārējās tirdzniecības režīma maiņu pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā

Zemkopības ministrija (ZM), sākot ar jūliju, organizēs informatīvus pasākumus uzņēmējiem par importa un eksporta administrēšanas kārtību pēc Latvijas iespējamās iestāšanās Eiropas Savienībā (ES).

Pirmā sanāksme, kas notiks 21. jūlijā, paredzēta uzņēmējiem, kuri saistīti ar piena produktu tirdzniecību. Tajā būs iespēja uzzināt par ES produktu importam un eksportam piemērotajiem tirdzniecības mehānismiem, t.sk. par ES ārējās tirdzniecības politikas veidošanas pamatprincipiem, licencēšanas sistēmu un ar to saistīto nodrošinājumu piemērošanu, eksporta subsīdiju sistēmu, fizisko kontroļu veikšanu produktiem, kuriem tiek piemērotas eksporta kompensācijas, par muitas nodokli ES trešo valstu importam, ES noslēgtajiem līgumiem par tirdzniecību ar trešajām valstīm, kā arī par tirdzniecības apjomu un cenu ziņošanas kārtību piena produktiem.

Informēšanas pasākumus ZM paredz organizēt reizi ceturksnī, bet ne retāk kā reizi pusgadā. Nākamā sanāksme ieplānota 5. augustā, kad uzņēmēji saņems informāciju par gaļas produktu sektoru, savukārt 19. augustā – par graudu produktu sektoru, 29. augustā – par pārstrādāto lauksaimniecības produktu sektoru, bet 3. septembrī – par augļu un dārzeņu sektoru. Uzņēmējus par šiem jautājumiem informēs ZM, Lauku atbalsta dienesta (LAD) un VID Galvenās muitas pārvaldes speciālisti.

Uz informatīvajiem pasākumiem, kas notiks Republikas laukumā 2 2.stāva zālē, aicināti visi uzņēmēji, kuru darbs saistīts ar lauksaimniecības produktu importa un eksporta darījumiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!