• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sēdes stenogramma: 2003. gada 8. jūlijā pulksten 13.00. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77281

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Valdībai ir jāstrādā vienotai kā komandai un arī sabiedrībai ir jāstrādā kopumā"

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sēdes stenogramma:

2003. gada 8. jūlijā pulksten 13.00

Sēdi vada Latvijas Republikas 8. Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja. Cienījamie kolēģi! Sākam Saeimas ārkārtas sesijas 8. jūlija sēdi.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Starptautisko konvenciju par kuģu kaitīgo pretapaugšanas sistēmu kontroli” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 65, pret — 1, neviens neatturas. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma papildprotokolu nr. 3” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 76, pret un atturas — nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Valsts prezidentes iesniegto likumprojektu “Valsts apbalvojumu likums” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

“Par” pieteicies runāt deputāts Juris Dalbiņš. Lūdzu!

J.Dalbiņš (TP). Cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Iznāk tā interesanti. Šis likums tiek celts Saeimai priekšā jau trešo reizi — īsti latviski. Ar trešo piegājienu arī Antiņš uzjāja stikla kalnā un beidzot sasniedza mērķi. Es izsaku cerību, ka arī šī mūsu trešā reize būs tā liktenīgā, kura tiešām beidzot atrisinās jautājumu par valsts apbalvojumu sistēmas izveidošanu pēc desmit gadu valsts neatkarības pastāvēšanas un valsts būs beidzot spējīga pateikt paldies visiem tiem cilvēkiem, kuri godam to būs nopelnījuši.

Likumprojekts, kurš pašreiz ir sagatavots no Valsts prezidentes, es ceru, noņems visas šaubas, problēmas, nenovīdību un ambīcijas no pārējiem kolēģiem, jo tad, kad to virzīja Juris Dalbiņš un Tautas partija, tad divas reizes tas izvērtās par neveiksmīgu, un nobalsos par šo likumu, un es ceru, ka arī jūs, kuri būs godam kalpojuši savai valstij, varbūt uz pirmajiem svētkiem arī varēsiet saņemt kādu apbalvojumu.

Aicinu jūs visus balsot par šo likumu, atbalstīt to, jo tas tiešām ir izstrādāts pārdomāti. Tur ir ņemtas vērā visas tās lietas, kuras līdz šim varbūt traucēja šo procedūru, tātad apbalvošanas procedūru kā pašu mājās, tā arī ārvalstīs veikt atbilstoši mūsu valsts likumiem un būtībai.

Es aicinu balsot “par”!

Sēdes vadītāja. Vai deputāts Krišjānis Kariņš ir pieteicies runāt? Paldies!

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 76, pret — nav, atturas — 3. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par policiju”” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

“Pret” pieteicies runāt deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (TP). Cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Jāsaka, ka šoreiz es runāšu “pret” un pamatošu — kāpēc.

Šis labojums Policijas likumā faktiski demonstrē mūsu dubulto morāli, dubultu pieeju pie nopietniem jautājumiem.

Ja jau reiz mēs likvidējam sabiedrisku konsultanta palīgu un citas institūcijas, tad likvidēsim arī tās visā pārvaldes sistēmā, arī premjera padomniekus, kuri ir šad tad izcēlušies ar to, ka ir bijuši saistīti ar valsts drošības iestādēm, kuras bija pie iepriekšējā režīma un vēl citādām lietām.

Kas attiecas uz policijas palīga institūciju, tad izskatās, ka šinī gadījumā šī likvidācija ir izsaukta nepamatoti. Piekrītu, ka daži cilvēki bija izsnieguši šīs apliecības un policijas palīga tiesības tādiem, kuri tās nebija pelnījuši. Bet tas nenozīmē, ka šī institūcija var traucēt valsts policijai uzturēt sabiedrisko kārtību. Tieši otrādi. Šādās situācijās parasti ārsti dara sekojoši: ja tev pirkstā ir skabarga, viņi šo skabargu izņem, un roka darbojas normāli tālāk, nevis to līdz plecam nocērt. Jo tad šīs rokas vispār nav.

Un es gribētu teikt attiecīgi par šiem palīgiem. Tā ir sabiedrības daļa, kura ir patriotiski noskaņota, kura vēlas piedalīties valsts drošības jautājumu risināšanā praktiski. Un mēs uz šo brīdi ar šo likuma grozījumu šai sabiedrības daļai liedzam to darīt un pasakām — nē, mēs paši tiksim galā, bet paši mēs galā nevaram tikt.

Man ir pietiekama pieredze, un es ļoti labi zinu, kā strādā iecirkņu inspektori, ko viņiem nozīmēja līdz šim šie policijas palīgi. Tādā pašā veidā, un arī Latvijas televīzija to parādīja, Bauskā darbojas vairāk nekā 30 gadus sabiedriska kārtības sargu vienība — policijas palīgi. Viņi veic šos pienākumus tiešām perfekti, ar pilnu uzskaiti.

Vēl viena lieta. Sabiedriskie zivju inspektori un medību inspektori. Ja viņiem nav šīs policijas palīga tiesības, viņi likuma priekšā ir pilnīgi bezspēcīgi izpildīt savus pienākumus. Būsim saprātīgi! Lai mūsu standarti būtu visiem vienādi. Nelikvidēsim šo institūciju, sitīsim tiem pa pirkstiem, kuri to izmantoja nelietīgi, tas jau ir izdarīts, bet ļausim sabiedrībai piedalīties valsts drošības jautājumu risināšanā.

Es aicinātu balsot “pret”.

Sēdes vadītāja. Var runāt… “pret” runās… Nē, piedodiet… “Par” runās deputāte Linda Mūrniece.

L.Mūrniece (JL). Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Daļēji piekrītot tam, ko teica Dalbiņa kungs, es tomēr gribētu aicināt jūs šo likumprojektu nodot komisijām tieši tāpēc, lai mēs varētu izdiskutēt visu to, ko teica Dalbiņa kungs.

Arī Iekšlietu ministrija apzinās, ka tas radīs mums problēmas, bet tāda palīga institūcija, kāda tā pastāvēja līdz šim, sevi pilnībā ir degradējusi. Līdz ar to, saņemot šo likumprojektu komisijā, mums būs visas iespējas ļoti rūpīgi strādāt pie tā, kādas prasības mēs varētu izvirzīt varbūt, iespējams, citai institūcijai, kas stātos palīga institūcijas vietā, vai kā citādi risināt problēmu.

Tā ka es lūdzu un aicinātu par likumprojekta nodošanu komisijai!

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 62, pret — 16, atturas — 1. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot arī atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 74, pret — nav, atturas — 4. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 77, pret un atturas — nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 80, pret un atturas — nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām”” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 79, pret un atturas — nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Nākamais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi Imigrācijas likumā”. Trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā — deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (JL). Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi Imigrācijas likumā” (reģistrācijas nr.239) pirms trešā lasījuma.

Uz trešo lasījumu tika saņemti 10 priekšlikumi.

1. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 2. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 3. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 4. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji, ietverts 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par 4. un 5.priekšlikumu.

S.Āboltiņa. 6. — Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 7. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji, ietverts 8. — Juridiskās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Pret komisijas viedokli par 7. un 8.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 9. — Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. Un 10. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. Vairāk priekšlikumu par minēto likumprojektu saņemti nebija. Komisija atbalstīja likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 77, pret un atturas — nav. Likums “Grozījumi Imigrācijas likumā” pieņemts. Paldies!

Nākamais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām””. Trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā — deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (JL). Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”” (reģistrācijas nr.151) pirms trešā lasījuma.

Par minēto likumprojektu uz trešo lasījumu saņemti 12 priekšlikumi.

1. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 2. — deputātes Šleseres priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalstīja daļēji, jo tas iekļauts 3. — īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās parlamentārā sekretāra P.Leiškalna priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Pret komisijas viedokli par 2. un 3. priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 4. — Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts daļēji.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 5. — Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 6. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Pret 6.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 7. — deputātes Šleseres priekšlikums. Atbalstīts.

8. — īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās parlamentārā sekretāra P.Leiškalna priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 7. un 10.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Pret komisijas viedokli par 7. un 8. priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 9. — Saeimas Juridiskā biroja, un 10. — deputātes Šleseres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 11. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. 12. — Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

S.Āboltiņa. Vairāk priekšlikumu saņemti nebija. Juridiskā komisija atbalstīja likumprojekta “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 76, pret — nav, atturas — 1. Likums “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”” pieņemts. Paldies!

Nākamais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā — deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (JL). Cienījamā Prezidija priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr. 1011. — likumprojekts “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”. Uz trešo lasījumu ir iesniegti 111 priekšlikumi. Un sāksim.

1. — Bekasova kunga priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 2. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces kundzes, un 3. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Makarova priekšlikums. Tas ir izteikts 4. — atbildīgās komisijas priekšlikumā. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Pret komisijas viedokli par 2., 3. un 4. priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 5. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Makarova priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 6. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 7. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Makarova priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 8. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Makarova priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 9. — Bekasova kunga priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem ir iebildumi. Atklājam debates. Deputāts Aleksandrs Golubovs. Lūdzu!

A.Golubovs (LSP). Cienījamie kolēģi! Man rada izbrīnu, ka šis priekšlikums nav atbalstīts. Ko mēs piedāvājam? Piedāvājam pateikt, ka jebkura cilvēka dzīvība un veselība ir primārais. Un šajā likumā nav pateikts, ka tā ir.

Lūdzu atbalstīt mūsu priekšlikumu!

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par 9. — deputāta Bekasova priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 17, pret — 59, atturas — 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 10. — deputāta Bekasova priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 11. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces priekšlikums — ir iekļauts atbildīgās komisijas 12.priekšlikumā. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 13. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 14. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Makarova priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt un redakcionāli precizēt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 15. — deputāta Bekasova priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem... Deputāti pieprasa balsojumu.

Lūdzu balsosim par 15. — deputāta Bekasova priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 16, pret — 59, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 16. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 17. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 18. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 19. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums ir daļēji iekļauts 18.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 20. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu balsojam par 20. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 63, pret — 14, neviens neatturas. Priekšlikums ir atbalstīts.

Dz.Zaķis. 21. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 22. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 23. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 24. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 25. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 26. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

Dz.Zaķis. 27. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 28. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums — daļēji atbalstīts, iekļaujot 29. — atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par 28. un 29. priekšlikumu.

Dz.Zaķis. 30. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Arī 31. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 32. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 33. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 34. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 35. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 36. — arī Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 37. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 38. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

Dz.Zaķis. 39. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 40. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt un redakcionāli precizēt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 41. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 42. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 43. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt un redakcionāli precizēt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 44. — deputāta Radzeviča priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 45. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 46. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt un redakcionāli precizēt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 47. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — daļēji atbalstīt, ietverot 48. — atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par 47. un 48.priekšlikumu.

Dz.Zaķis. 49. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 50. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums — iekļauts atbildīgās komisijas 51.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par 50. un 51.priekšlikumu.

Dz.Zaķis. 52. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu balsot par 52. — deputāta Agešina priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 21, pret — 60, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 53. — deputātes Āboltiņas, deputāta Kampara un Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu.

Lūdzu balsot par 53. — deputātu priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 71, pret — 1, atturas — 2. Priekšlikums ir atbalstīts.

Dz.Zaķis. 54. — deputāta Bekasova priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Atklājam debates. Deputāts Aleksandrs Golubovs.

A.Golubovs (LSP). Cienījamie kolēģi! Kas ir piedāvāts? Piedāvāts, ka ceļu satiksmes dalībniekam ceļu satiksmes negadījumā ir tiesības uz bezmaksas medicīnisko palīdzību, glābšanas darbu un citu ekstremālo palīdzību. Ja šis ieraksts nebūs, es ceru, varbūt tā arī nebūs, bet var par jebkuru darbību pieprasīt naudu — kā par medicīnisko palīdzību, tā arī par glābšanas darbiem.

Tāpēc es lūdzu īpaši Saeimas dakterus atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par 54. — deputāta Bekasova priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 17, pret — 59, atturas — 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 55. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 56 — deputāta Bekasova priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 15, pret — 54, atturas — 3. 56. — deputāta Bekasova priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 57. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Vai deputāts Kārlis Strēlis vēlas debatēt? Paldies. Pret 57.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 58. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 59. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 60. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu par 60. — deputāta Agešina priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 19, pret — 54, atturas — 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 61.— Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 62. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 63. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Arī 64. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 65. — deputāta Grīnblata priekšlikums. Komisijas viedoklis — neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 66. — atbildīgās komisijas priekšlikums. Un viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 67. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisijas viedoklis — daļēji atbalstīt, iekļaujot atbildīgās komisijas 68.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem pret komisijas viedokli par 67. un 68.priekšlikumu iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 69. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 70. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums, kurš ir iekļauts 69.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 71. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 72. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 63. …

Sēdes vadītāja. Es atvainojos… Tie ir jau septiņdesmitie numuri… 73… Jūs teicāt — 63. priekšlikums.

Dz.Zaķis. Atvainojos.

73. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis — atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Un Juridiskā biroja priekšlikums, ļoti līdzīgs. Komisijas viedoklis — atbalstīt 74. priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Pret 74.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 75. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 76. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Un 77. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 78. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu balsosim par 78. — deputāta Agešina priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 20, pret — 59, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 79. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 80. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 81. — deputātes Āboltiņas, deputāta Kampara un Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 82. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 83. — Juridiskā biroja un Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 84. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Savukārt 85. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 86. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu balsot par 86. — deputāta Agešina priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 14, pret — 57, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Zaķis. 87. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 88. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 89. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 90. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 91. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 92. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 93. — deputātes Āboltiņas, deputāta Kampara un deputātes Mūrnieces priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 94. — deputātes Āboltiņas, deputāta Kampara un Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 95. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 96. — deputāta Agešina priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 97. — deputātes Āboltiņas, deputāta Kampara un Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 98. — Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 99. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 100. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 101., 102. un 103. priekšlikumi ir apkopoti Juridiskā biroja 104.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Pret komisijas viedokli par iepriekš minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 105. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 106. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 107. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 108. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: neatbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 109. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. 110. — Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Un visbeidzot 111. — Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Komisijas viedoklis: atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

Dz.Zaķis. Līdz ar to ir izskatīti visi priekšlikumi uz trešo lasījumu, un komisija atbalstīja šā likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 71, pret — 1, atturas — 2. Likumprojekts “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Medību likums”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā — deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK). Godātie deputāti! Tātad likumprojekts “Medību likums”. Dokuments nr. 1012. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija kopā ar daudziem medniekiem—ekspertiem tātad izskatīja likumprojektu trešajam lasījumam, un eksperti vienojās par tādu pašu atbalstu, kā komisija jau ir izteikusi šajā likumprojektā.

1.priekšlikumu ierosina pati Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 2.priekšlikumu ierosina Juridiskais birojs — izslēgt normu “medību tiesību īpašnieks” , jo saskaņā ar Civillikumu nevar būt tiesību īpašnieks, bet tikai tiesību lietotājs. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 3.priekšlikumu precizē Juridiskais birojs. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 4. priekšlikumu ierosina Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija to atbalsta daļēji. Tātad tikai daļēji. Un lūdzu atbalstīt 5. — Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas redakcijā izveidoto priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Pret komisijas viedokli par 4. un 5.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 6.priekšlikumu iesniedzis deputāts Vilnis Bresis. Komisija nav tomēr atbalstījusi. Un atbalstījusi nav tāpēc, ka šie jautājumi tiek regulēti Ieroču aprites likumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 7.priekšlikumu iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Un tas ir atbalstīts daļēji. Komisija ir precizējusi šo priekšlikumu, precizējot to, ka suņu un kaķu šaušana nav medības, bet medībām pielīdzināma darbība. Tātad lūdzam atbalstīt 8. priekšlikumu!

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 9.priekšlikumu iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 10.priekšlikumu sagatavojusi pati Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Lūdzam atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 11. priekšlikumu sagatavojusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 12. priekšlikumu par medību tiesību pieteikšanu iesniedzis deputāts Tolmačovs. Komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 13. priekšlikumu par šo pašu jautājumu, kur piesakāmas medības, ir iesniedzis deputāts Bresis. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 14. priekšlikumu, redakcionālu, ir sagatavojis Juridiskais birojs. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Un sakarā ar šo pašu 14. priekšlikumu Juridiskais birojs ir izveidojis 15. priekšlikumu. Komisija arī šo atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 16.priekšlikumu iesniedzis deputāts Vilnis Bresis. Komisija to neatbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 17. priekšlikumu iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Šeit man ir jāsniedz mazs paskaidrojums. Komisija uzskatīja, ka cilvēkiem ir skaidri jāzina un vispirms ir jānoskaidro, vai viņi var saņemt ieroci vai nevar. Un tikai pēc tam tad viņi var kārtot šo eksāmenu un saņemt medību apliecību. Tomēr, redakcionāli precizējot, valodnieki ir izveidojuši mazliet citādāku šo kārtību. Un tāpēc es lūdzu atbalstīt nevis šos redakcionālos precizējumus, bet 17. — Zemkopības ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikumu. Jā, 17. — Zemkopības ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikumu. Nevis redakcionālo precizējumu, kāds ierakstīts tabulā. Komisija par to nav lēmusi.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav, un deputāti atbalsta komisijas viedokli!

A.Seile. 18.priekšlikums. Iesniegusi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Lūdzu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 19.priekšlikumu sagatavojusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija to atbalsta daļēji.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Un tāpat daļēji atbalsta arī 20. — Viļņa Breša priekšlikumu, un lūdz atbalstu precīzā redakcijā kā 25. — Tautsaimniecības komisijas sagatavotajā priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Kā 21. vai 25. priekšlikumā?

A.Seile. 21. priekšlikumā. Lūdzu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par 20. un 21. priekšlikumu.

A.Seile. 22. priekšlikums — ierosina Vilnis Bresis. Komisija šo priekšlikumu neatbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 23. priekšlikumu sagatavojusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija šo priekšlikumu atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 24.priekšlikumu iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija atbalstījusi daļēji un precizētā redakcijā.

Lūdzu atbalstīt 25. — komisijas iesniegto priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par iepriekš minētajiem priekšlikumiem.

A.Seile. 26.priekšlikums, ko iesniedz deputāts Bresis, atbalstīts daļēji.

Un 27.priekšlikums izsaka to pašu domu, tikai precizētā redakcijā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli par 26. un 27.priekšlikumu.

A.Seile. 28.priekšlikums — iesniedzis deputāts Vilnis Bresis. Komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Arī 29. — Viļņa Breša priekšlikumu — komisija neatbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 30. — Viļņa Breša priekšlikumu — komisija neatbalsta, jo uzskata, ka pārāk īss laiks pēc medību sezonas beigām — 10 dienu laikā ir jāiesniedz medību atskaites. Tomēr komisija uzskata, ka jāsaglabā iepriekšējā kārtība, un tāpēc šo priekšlikumu neatbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 31.priekšlikumu iesniedzis Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Ēriks Škapars. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 32.priekšlikumu sagatavojusi Tautsaimniecības komisija. Lūdzam atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 33. — Zemkopības ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums — ir atbalstīts daļēji, un precizētākā redakcijā tas ir izteikts kā 34. — Tautsaimniecības komisijas priekšlikums. Lūdzu tam atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 35.priekšlikumu ir sagatavojusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre Lucaua. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 36.priekšlikumu, ko iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre, arī komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Un tāpat atbalsta arī 37. — Zemkopības ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 38.priekšlikumu iesniedzis Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Škapara kungs. Komisija šo priekšlikumu nav atbalstījusi viena iemesla dēļ, jo kopā ar medniekiem tika izdiskutēts šis jautājums par to, kur būtu ieskaitāmi līdzekļi, kas tiek gūti par zaudējumiem, kas tiek piedzīti no medību noteikumu pārkāpējiem. Un ja Škapara kungs ierosinājis visu šo summu ieskaitīt valsts budžetā, pamatbudžetā, tad tomēr mednieki un arī komisija atbalstīja šo viedokli, ka, sākot ar 2005.gada 1.janvāri, tātad neskarot nākošā gada budžetu, šīs summas būs ieskaitāmas Medību saimniecības attīstības fondā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 40.priekšlikums — iesniedzis Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs. Komisija atbalstījusi daļēji.

Sēdes vadītāja. Cienījamā Seiles kundze! 39.priekšlikums.

A.Seile. Ā, es atvainojos! Komisija tātad ir sagatavojusi priekšlikumu, kurā it kā daļēji ir atbalstīts Škapara kunga priekšlikums, bet tomēr to precizējusi par šo naudas ieskaitīšanu Medību saimniecības attīstības fondā. Komisija lūdz atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 40.priekšlikumu iesniedzis Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Škapars. Komisija atbalsta daļēji.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 41. priekšlikums — iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre Lucaua. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 42.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 43.priekšlikumu ir sagatavojusi Tautsaimniecības komisija par precizējumiem pārejas noteikumos. Komisija lūdz atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Un lūdzam atbalstīt arī 44. — Tautsaimniecības komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta “Medību likums” pieņemšanu trešajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 79, pret — nav, atturas — 1. Likums “Medību likums” pieņemts. Paldies.

Nākošais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā — deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK). Godātie deputāti! Dokumenta numurs 1013.

1.priekšlikumu iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 2.priekšlikumu iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre Lucaua. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. 3.priekšlikumu iesniegusi deputāte Ingrīda Ūdre. Komisija šo priekšlikumu neatbalsta, pamatojot ar to, ka ir jāievieš jaunā dzīvnieku identifikācijas sistēma un tik ātros tempos nebūs iespējams paveikt šos darbus.

Sēdes vadītāja. Deputātiem iebildumu nav.

A.Seile. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti šajā likumprojektā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 80, pret un atturas — nav. Likums “Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā” pieņemts. Paldies.

Nākošais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā — deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (JL). Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” ar reģistrācijas numuru 153 pirms pirmā lasījuma.

Minētais likumprojekts ir izstrādāts tāpēc, ka šajā likumprojektā dots pilnvarojums Ministru kabinetam izstrādāt noteikumus, kuros noteikta advokātu atlīdzības takse un izdevumi, kas rodas, zvērinātam advokātam sniedzot juridisko palīdzību.

Juridiskā komisija, izskatot minēto likumprojektu, atbalstīja tā pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 82, pret un atturas — nav. Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Āboltiņa. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam — 10.augusts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam — 10.augusts.

Nākošais darba kārtības jautājums — likumprojekts “Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā — deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (JL). Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” ar reģistrācijas numuru 161.

Minētais normatīvais dokuments reglamentē Eiropas Savienības dalībvalstu advokātu uzņemšanas un darbības nosacījumus. Līdz ar to tiks palielinātas izvēles iespējas advokātu pakalpojumu saņemšanā. Likumprojekts izstrādāts, saskaņojot Advokatūras likuma normas ar likumu “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”, kā arī ar Eiropas Padomes 1977.gada un 1998. gada direktīvām.

Izskatot minēto likumprojektu pirms pirmā lasījuma, Juridiskā komisija atbalstīja minētā likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 84, pret un atturas — nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Āboltiņa. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam — 10.augusts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav? Priekšlikumu iesniegšanas termiņš — 10.augusts. Paldies!

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Attīstības aģentūras darbības noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 83, pret un atturas — nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Komisijas vārdā runās deputāts Krišjānis Peters.

K.Peters (LPP). Cienījamā Prezidija priekšsēdētāja! Kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.1014. Tātad Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija jau ir izskatījusi šo likumprojektu “Par Latvijas Attīstības aģentūras darbības noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem”, un komisijas vārdā es gribu lūgt atzīt likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītāja. Cienījamie kolēģi! Saskaņā ar Kārtības ruļļa 86.panta 3.punktu, ja likumprojektu ir izstrādājusi un 79.pantā noteiktajā kārtībā iesniegusi komisija, kuru Saeima noteikusi par atbildīgo komisiju, likumprojekts virzāms izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā, ja tas nav nodots arī citām komisijām. Tad lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 64, pret — 2, atturas — 14. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

K.Peters. Komisijas vārdā vēlos lūgt pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 74, pret — 1, atturas — 3. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanu otrajā lasījumā!

K.Peters. Tāpat komisijas vārdā vēlos lūgt pieņemt likumprojektu arī otrajā lasījumā šodien!

Sēdes vadītāja. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Tātad lūdzu... Ir iebildumi? Vai ir kāds deputāts, kurš iebilst? Tad, ja deputātam Gundaram Bērziņam ir iebildumi, lūdzu, nosauciet priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanu otrajā lasījumā!

K.Peters. Tātad ierosinu termiņu noteikt šodien pēc 10 minūtēm.

Sēdes vadītāja. Tas būs pulksten 14.05, ja? Tad mums ir divi priekšlikumu iesniegšanas termiņi. Cik es saprotu, deputāts Gundars Bērziņš nosauca priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam 12.jūlijs pulksten 9.00 no rīta, bet jūs nenosaucāt izskatīšanas laiku.

Tad ir divi priekšlikumi. Nākamajā sēdē? Kurā jūs domājat? 2.septembrī? Ko, lūdzu? 2.septembrī, ja? Tad mums ir divi priekšlikumi: Gundara Bērziņa priekšlikums — 12.jūlijā līdz pulksten 9.00 no rīta priekšlikumu iesniegšanas termiņš un izskatīšana 2.septembra kārtējā sēdē. Lūdzu deputātus balsot par deputāta Gundara Bērziņa priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 16, pret — 47, atturas — 13. Priekšlikums nav atbalstīts.

Lūdzu balsosim par deputāta Krišjāņa Petera priekšlikumu — iesniegt priekšlikumus līdz pulksten 14.05 šodien! Lūdzu zvanu! ...Un izskatīšanu šodien. Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 58, pret — 16, atturas — 2. Priekšlikums ir atbalstīts.

Saeimas Prezidijs ierosina pārtraukumu 30 minūšu garumā. Satiksimies Saeimas zālē pulksten 14.30. Paldies!

Tagad sekos paziņojumi. Vārds deputātei Ausmai Ziedonei–Kantānei.

A.Ziedone–Kantāne (JL). Cienījamie kultūras un izglītības darba biedri! Tepat sapulcēties telpā pa labi! Kultūras un izglītības, jā!

Sēdes vadītāja. Neatstājiet vēl zāli, jo mums ir vairāki jubilāri!

Mēs gribam sveikt deputātu Arnoldu Laksu 40 gadu jubilejā. Diemžēl Laksas kungs ir slims.

Saeimas vārdā mēs sveicam deputāti Ināru Ostrovsku! (Aplausi.)

Un Saeimas vārdā mēs sveicam deputātu Juri Dobeli! (Aplausi.)

Vārds paziņojumam deputātam Indulim Emsim.

I.Emsis (ZZS). Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde pēc 10 minūtēm šeit, blakus zālītē, kur mēs vēlam parasti, ja.

Sēdes vadītāja. Vārds paziņojumam deputātam Ērikam Jēkabsonam.

Ē.Jēkabsons (8.Saeimas priekšsēdētājas biedrs). Godātie kolēģi! Latvijas un Mongolijas parlamentu sadarbības grupas dibināšana acumirkli, tūlīt, Dzeltenajā zālē.

Sēdes vadītāja. Atgādinu deputātiem. Tiekamies zālē pulksten 14.30. Paldies!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8. Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

K.Peters (LPP). Tātad Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē tika konstatēts, ka noteiktajā termiņā priekšlikumi likumam “Par Latvijas Attīstības aģentūras darbības noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem” nav saņemti. Un es aicinu kolēģus pieņemt likumu otrajā lasījumā!

Sēdes vadītāja. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā lasījumā!

Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 81, pret un atturas — nav. Likums “Par Latvijas Attīstības aģentūras darbības noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem” ir pieņemts.

Lūdzu deputātus reģistrēties ar identifikācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Lūdzu reģistrācijas režīmu!

Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, Saeimas Prezidijs ir pieņēmis lēmumu par Saeimas ārkārtas sesijas sēdes sasaukšanu 2003. gada 8. jūlijā pulksten 14.45. Jums ir pieejams šis lēmums ar darba kārtības jautājumu.

Lūdzu Saeimas sekretāra biedram nolasīt reģistrācijas rezultātus!

A.Bartaševičs (8.Saeimas sekretāra biedrs). Cienījamie deputāti! Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis, Martijans Bekasovs, Vladimirs Buzajevs, Boriss Cilevičs, Aldis Kušķis, Silva Golde, Guntis Bērziņš, Aigars Kalvītis, Andis Kāposts, Oskars Kastēns, Aleksandrs Kiršteins, Andrejs Klementjevs, Paulis Kļaviņš, Vilis Krištopans, Arnolds Laksa, Liene Liepiņa, Rihards Pīks, Jakovs Pliners, Anna Seile, Jānis Strazdiņš, Arvīds Ulme. Paldies!

Sēdes vadītāja. Cienījamie deputāti! Tiekamies zālē pulksten 14.45 uz nākošo ārkārtas sesijas sēdi. Paldies! Līdz ar to šī sēde ir slēgta.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!