• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabumboto patvertni, kuras nebija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Snaiges" plāniem Slovākijā

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabumboto patvertni, kuras nebija

Bunkurs Bagdādē, kuru ASV spēki bombardēja Irākas kara pirmajā dienā, lai nogalinātu Sadāmu Huseinu, reāli nekad nav eksistējis, vēsta ASV telekanāls CBS. CBS atsaucas uz ASV armijas pulkvedi Timu Maderi, kurš ir atbildīgs par svarīgāko Bagdādes objektu inspicēšanu, ka nav atrastas nekādas bunkura vai bojāgājušo pēdas objektā Irākas galvaspilsētas dienvidu nomalē. “Kad mēs tur nonācām, galvenā lieta, ko mēs meklējām, bija pazemes objekts vai bojāgājušie, un galvenokārt mēs tur redzējām lielas bedres. Nekādas pazemes būves, nekādu ķermeņu,” sacīja Madere. CBS, apgalvojot, ka ir pirmā ziņu organizācija, kas apmeklējusi vietu, vēsta, ka Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) vietu ir vienreiz pārmeklējusi un Madere to ir pārmeklējis divreiz, cenšoties atrast DNS pēdas, kas varētu parādīt, vai Sadāms Huseins un viņa dēli ir nogalināti vai ievainoti. CBS ziņo, ka galvenā pils kompleksā joprojām stāv, neskatoties uz postažu tai apkārt. Madere sacīja, ka jebkurš, kurš būtu atradies pilī, uzlidojumu būtu pārdzīvojis.

Drīz pēc uzlidojuma ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds žurnālistiem pavēstīja: “Nav nekādu jautājumu par to, vai trieciens vadības galvenajai mītnei ir bijis veiksmīgs. Mums ir fotogrāfijas par notikušo. Jautājums ir par to, kurš tur atradās?” ASV atklāti parādīja, ka 20. martā notikušais uzlidojums bijis neveiksmīgs, kad 7. aprīlī sarīkoja vēl vienu uzlidojumu, kas bija mērķēts pa Irākas prezidentu. Sadāma Huseina un viņa dēlu liktenis joprojām ir neskaidrs. Ramsfelds šomēnes paziņoja: “Ja nav pierādījumu, ka viņš ir miris, jums droši vien ir jāuzskata, ka viņš ir dzīvs.”

Pēc LETA–REUTERS

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas un “LV” redakcijas apkopotā

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti.

Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī”, – saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!