• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apaļkokiem valsts mežos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apaļkokiem valsts mežos

16. jūlijā zemkopības ministrs, izvērtējot zinātnieku, mežu nozares asociāciju un uzņēmēju priekšlikumus un viedokļus, pieņēmis lēmumu par apaļkoku sortimentu ražošanas un tirdzniecības apjomiem valsts mežos 2004. gadā.

Nākamgad apaļo kokmateriālu sortimentu realizācijas apjoms paredzēts 760 000 kubikmetru apjomā, tajā skaitā galvenajā cirtē – 700 000 kubikmetru, bet starpcirtē – 60 000 kubikmetru. Kopējais 2004. gada sortimentu ražošanas un realizācijas apjoms noteikts pēc akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” izstrādātajiem un darba grupā iesniegtajiem priekšlikumiem, taču, apkopojot nozares zinātnieku, uzņēmēju un asociāciju viedokļus, ministrs mainījis galvenās cirtes un starpcirtes apjomus. Zemkopības ministrs uzsver: “Attiecība starp galveno cirti un starpcirti ir mainīta, palielinot starpcirtes īpatsvaru. Protams, lēmums par kopējo apaļo kokmateriālu sortimentu tirdzniecības apjomu ir kompromisa risinājums, kurš orientēts uz maksimāli racionālu valstij piederošo mežu resursu izmantošanu, ņemot vērā sabiedrības un uzņēmējdarbības intereses.”

2004. gada apaļkoku sortimentu tirdzniecības sistēma paredz cirsmas izvietot visā valsts teritorijā, kas ļaus veidot statistiski ticamu informācijas bāzi par valsts mežu resursu izmantošanu 2004. gadā un, protams, optimizēs mežu resursu realizāciju un izmantošanu. Realizējamie apjomi ir ieplānoti tā, lai gatavo sortimentu piedāvājums būtu pēc iespējas daudzveidīgāks un ģeogrāfiski izvietots visā valsts teritorijā, tā dodot iespējas visiem kokapstrādes uzņēmumiem Latvijā piedalīties konkursā par apaļkoksnes sortimentu iegādi. Valsts mežu resursu izmantošanas shēma un apjomi var būt pamats turpmākajai mežrūpniecības attīstības stratēģijai gan attiecībā uz valsts mežiem, gan mežsaimniecību kopumā.

“Mežu nozare ir viena no svarīgākajām jomām, kas atrodas Zemkopības ministrijas pārraudzībā,” saka zemkopības ministrs, “tas nozīmē, ka nepieciešams pieņemt izsvērtus lēmumus par valsts meža resursu izmantošanu. Tagad nepieciešams, ņemot vērā visu ieinteresēto pušu ieteikumus, izstrādāt ilgtermiņa “meža biznesa” spēles noteikumus, lai gan akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži”, gan privātie uzņēmēji ilgtermiņā varētu plānot biznesa un attīstības aktivitātes. 2004. gadā ikvienam kokapstrādes uzņēmumam neatkarīgi no tā specializācijas un ģeogrāfiskās atrašanās vietas būs iespējams ar līdzvērtīgiem noteikumiem konkurēt par apaļkoksnes sortimentu iegādi no valstij piederošajiem mežiem.”

Par šo lēmumu tiks informēts Ministru kabinets.

Zemkopības ministrijas preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!