• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšējā tirgus aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšzemes kopproduktu

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšējā tirgus aizsardzību

Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti veikuši provizoriskus aprēķinus par Lietuvas un Igaunijas iesniegto priekšlikumu muitas tarifu kvotu apjoma palielinājumam cūkgaļai un muitas tarifa kvotas noteikšanu dzīvu cūku importam no Igaunijas un Lietuvas. Veiktie aprēķini liecina, ka cūkgaļas kvotas apjoms Igaunijai pieaug par 1500 tonnām, bet Lietuvai par 600 tonnām. Līdz ar to iespējams būtisks cūkgaļas importa pieaugums un Latvijas cūku audzētāji ciestu ievērojamus zaudējumus. To apstiprina arī aprēķini, ko ZM veikusi, lietojot vienotu metodoloģiju muitas tarifu kvotu aprēķināšanā cūkgaļai. Iepazīstoties ar šiem aprēķiniem, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) neatbalstīja Lietuvas un Igaunijas lūgumu Latvijai pārskatīt ieviestos cūkgaļas tirgus pasākumus.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze uzsver: “Neuzskatu Lietuvas un Igaunijas prasību par pamatotu un no ieviestajiem tirgus aizsardzības pasākumiem Latvija neatkāpjas. Ja gadījumā šo pasākumu ekonomiskās efektivitātes izvērtējums pierādīs pretējo, tad, protams, būs jāņem vērā mūsu kaimiņu prasība. Bet, tā kā pašreiz ministrijā veiktie aprēķini liecina pretējo, tad mūsu pozīcija šajā jautājumā nemainās. Pirms iestāšanās Eiropas Savienībā tas ir jo īpaši svarīgi. Mums jādara viss iespējamais, lai aizsargātu savus ražotājus.”

4.jūlijā notikušās BTL Apvienotās komitejas sēdes laikā Lietuvas un Igaunijas iesniegtos priekšlikumus 18.jūlijā izvērtēs starpministriju sanāksmē. Pēc to izvērtēšanas un rūpīgas analīzes paredzēts, ka savukārt Ekonomikas ministrija tos sagatavos un iesniegs izvērtēšanai Ministru kabinetā, kas arī pieņems lēmumu par cūkgaļas tirgus aizsardzības pasākumu pārskatīšanu.

Jau ziņots, ka lūgumu Latvijai pārskatīt ieviestos cūkgaļas tirgus pasākumus mūsu kaimiņvalstis izteica Baltijas valstu Brīvās tirdzniecības līguma apvienotās komitejas sēdē 4.jūlijā Viļņā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!