• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu "Rail Baltica". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu “Rail Baltica”

16. jūlijā pēc Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera iniciatīvas notika tikšanās ar infrastruktūras projektā “Rail Baltica” iesaistīto valstu vēstniekiem un vēstniecību pārstāvjiem. Tikšanās laikā Ainārs Šlesers ierosināja rīkot projekta īstenošanā ieinteresēto valstu diskusiju forumu un aicināt uz Rīgu šo valstu atbildīgos ministrus, lai vienotos par kopīgu stratēģiju minētā projekta īstenošanā.

“Rail Baltica” projekts, kas paredz izveidot mūsdienu prasībām atbilstošu dzelzceļa satiksmi maršrutā (Helsinki) – Tallina – Rīga – Kauņa – Varšava – Berlīne, ir iesniegts izskatīšanai Eiropas Komisijas (EK) Trans – Eiropas transporta tīkla augsta līmeņa darba grupā, kas pagaidām šo projektu ir iekļāvusi 2. līmeņa prioritāšu sarakstā. 16. jūlija tikšanās dalībnieki vienojās, ka ir jāpanāk projekta iekļaušana EK augstāko prioritāšu sarakstā. Lai to panāktu, visām projektā iesaistītajām valstīm ir jābūt skaidrai un vienotai nostājai par projekta īstenošanas nepieciešamību.

Paužot pārliecību, ka minēto projektu būs grūti īstenot bez Krievijas un Francijas līdzdalības, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers uzsvēra nepieciešamību aicināt šīs valstis piedalīties “Rail Baltica” projektā, tādējādi savienojot, piemēram, Sanktpēterburgu ar Parīzi. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka projekts iegūtu lielāku starptautisko atbalstu, ja to izdotos paplašināt gan austrumu, gan rietumu virzienā. Tas arī veicinātu tūrisma un uzņēmējdarbības attīstību starp projektā iesaistītajām valstīm.

Tādēļ tika ierosināts gada beigās Rīgā sarīkot tikšanos – diskusiju forumu, kurā piedalītos visu projektā ieinteresēto valstu atbildīgās amatpersonas, lai vienotos par politisku atbalstu un kopīgu stratēģiju minētā projekta īstenošanā.

“Šis ir gadsimta projekts, kura īstenošana nozīmētu simbolisku un praktisku “vecās” un “jaunās” Eiropas apvienošanu, kas būtu gan politisks, gan ekonomisks ieguvums visām projektā iesaistītajām valstīm,” uzskata Šlesers.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!