• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES pretinieku skaita samazināšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2003., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par galotņu sanāksmi krievu stilā

Vēl šajā numurā

30.07.2003., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES pretinieku skaita samazināšanos

Jūnijā pret Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā balsotu 24,5% vēlētāju, kas ir aptuveni par 4% punktiem mazāk nekā maijā, kad pret Latvijas iestāju ES balsotu 28,7% pilsoņu, liecina firmas “Latvijas fakti” jūnijā veiktā aptaujas rezultāti. Vadības grupas “Latvija Eiropā” preses sekretāre Ieva Stare informēja, ka jūnijā par Latvijas iestāšanos ES balsotu 57,1% aptaujāto pilsoņu, bet maijā atbalsts ES bijis nedaudz mazāks – 56,6%. 18,4% aptaujāto Latvijas pilsoņu nav varējuši atbildēt, vai 20. septembra referendumā par Latvijas iestāšanos ES balsos “pret” vai “par”. Kopumā no visiem Latvijas iedzīvotājiem iestāšanos ES atbalsta 52,4% iedzīvotāju, pret ir 27,7%, bet 19,9% nav konkrēta viedokļa.

Jautāti, kādās aktivitātēs, kas ir saistītas ar Latvijā gaidāmo referendumu, iedzīvotāji ir piedalījušies, 69,6% aptaujāto norādījuši, ka ir skatījušies vai klausījušies kādu programmu vai interviju par ES, 51,5% – lasījuši informāciju par ES, 49,6% ar ES saistītos jautājumus pārrunājuši ar ģimenes locekļiem, draugiem vai kolēģiem, bet 4,7% iedzīvotāju piedalījušies kādā pasākumā vai apmeklējuši informācijas stendus par ES. Lai pārbaudītu iedzīvotāju zināšanas par ES, aptaujā tika uzdots jautājums, par ko jābalso Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 63,5% aptaujāto pilsoņu atbildējuši, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijas vēlētājiem jābalso par deviņiem atsevišķiem kandidātiem, 15,4% zināja, ka jābalso būs par partiju sarakstiem, savukārt 21,1% aptaujāto atzinuši, ka nezina.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!