• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas līderiem pareksiešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2003., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES pretinieku skaita samazināšanos

Vēl šajā numurā

30.07.2003., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas līderiem pareksiešiem

Ietekmīgais biznesa izdevums “Business Week” publicējis Eiropas 25 ietekmīgāko biznesa cilvēku sarakstu, kurā iekļauti arī “Parekss bankas” dibinātāji un īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis. Abi Latvijas baņķieri piepulcināti labākajiem Eiropas menedžeriem, inovatoriem un finansistiem, kuri katrs jau iepriekš ir demonstrējuši spējas atrast jaunus risinājuma ceļus, risinot vecas problēmas, tā izraudzīto līderu iekļaušanu ietekmīgāko sarakstā pamato biznesa žurnāls. Pēc “Business Week” domām, šīm 25 “Eiropas zvaigznēm” būs izšķiroša loma turpmākajā Eiropas izaugsmes nodrošināšanā.

Analizējot Kargina un Krasovicka līdzšinējo darbību, “Business Week” atzīmē, ka viņi abi – bijušais žurnālists un datorspeciālists – pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados veiksmīgi izmantoja iespējas, ko sniedza PSRS pārveidošanās un sabrukums, sākotnēji dibinot veiksmīgu tūrisma kompāniju, bet vēlāk – 1990.gadā, saņemot pirmo privāto valūtas maiņas operāciju licenci. Abu uzņēmēju darbība valūtas maiņas biznesā izvērsās ļoti veiksmīga un līdz 1992.gadam viņi jau spēja akumulēt desmitiem miljonu ASV dolāru, kas bija pietiekoši “Parekss bankas” atklāšanai. “Business Week” atzīmē, ka abu ar bankām iepriekš nesaistīto finansistu rīcība ļāva “Parekss bankai” pārciest gan 1993. un 1995. gada Latvijas banku krīzi, gan arī daudz smagāko – 1998. gada Krievijas ekonomisko krīzi, kuras ietekmē daudzas Latvijas bankas bija spiestas cīnīties par savu turpmāko eksistenci, bet “Parekss” joprojām strādāja ar peļņu.

“Business Week” norāda, ka šobrīd “Parekss banka” ir lielākā Latvijas banka, kuras aktīvi sasniedz 1,7 miljardus ASV dolārus (apmēram 967,3 miljonus latu). Banka strādā Igaunijā, Lietuvā un citās bijušās PSRS valstīs, kā arī atvērusi pārstāvniecības Londonā, Stokholmā un Frankfurtē. Pateicoties veiksmīgajai darbībai banku biznesā, Kargins un Krasovickis šobrīd viegli saglabā Latvijas bagātāko cilvēku titulus un viņi joprojām plāno jaunus projektus, lai izmantotu iespējas, ko dos Baltijas valstu iestāšanās ES, raksta “Business Week”. “Iestāšanās ES ir mūsu nākamā lielā iespēja, kas nodrošinās lielākas biznesa iespējas gan Latvijā, gan ārpus tās,” teicis Kargins.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!