• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieticīgas labības ražas prognozi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2003., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reformas priekšnoteikumiem

Vēl šajā numurā

30.07.2003., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieticīgas labības ražas prognozi

Šogad labības kopraža varētu būt par aptuveni 17% mazāka nekā pērn un sasniegt 853,9 tūkstošus tonnu. Turklāt paredzamā raža būs mazāka visiem labības veidiem, jo īpaši ziemājiem, prognozē Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības nozaru un pārstrādes attīstības departamenta direktora vietnieks Jānis Sietiņsons. Paredzams, ka šogad tiks novākti 293 tūkstoši tonnu ziemas kviešu, kas ir par 29% mazāk nekā pērn, ziemas miežu raža šogad būs tikai 2 tūkstoši tonnu, kas ir par 79% mazāk, savukārt rudzu raža šogad varētu būt 91 tūkstotis tonnu, kas ir par 11% mazāk nekā pērn. Arī vasarāja kopraža šogad būs mazāka nekā pērn. Vasaras kviešu raža šogad varētu būt 84 tūkstoši tonnu, kas ir par 23% mazāk nekā pērn, vasaras miežu raža plānota 247 tūkstošu tonnu apjomā, kas ir tikai par 2% mazāk, arī auzu raža šogad samazināsies par 2% – līdz 79 tūkstošiem tonnu. Savukārt griķu raža šogad būs 7,3 tūkstoši tonnu, kas ir par 9% mazāk nekā pērn.

Ražas samazinājumu būtiski ietekmēja pagājušās vasaras sausums ziemāju sējas laikā, kā arī rekordlielā graudu raža. Pērn kopumā novākts vairāk nekā viens miljons tonnu graudu, bet Latvijā nepieciešamais vidējais patēriņš ir aptuveni 800 tonnas graudu. Paredzams, ka šogad par 12% samazināsies kartupeļu raža – līdz 678,2 tūkstošiem tonnu. Savukārt eļļas augu raža varētu palielināties par 24% – līdz 40,8 tūkstošiem tonnu. Graudaugu ražas apjomu rādītājus būtiski var ietekmēt klimatiskie apstākļi atlikušajās vasaras nedēļās līdz ražas novākšanai, kā arī tās laikā.

 

Pēc BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!