• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nevalstiskās organizācijas kā demokrātijas garants. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2003., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdiena, 01.08.2003.

Laidiena Nr. 110, OP 2003/110

Vēl šajā numurā

30.07.2003., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nevalstiskās organizācijas kā demokrātijas garants

Viena no Latvijas iekšpolitikas problēmām, par kuru runā daudzi politologi, satraucas sabiedrība un grib risināt politiķi, ir plaisa starp tautu un valsts varu. Tā sauktais vienkāršais cilvēks, kas nav nevienā partijā, bieži nejūtas piederīgs valstij, jo uzskata, ka no viņa tāpat nekas nav atkarīgs, viņš neko nevar ietekmēt un vispār viņa viedoklis valsts varu neinteresē. Šādas izjūtas, protams, veicina nihilismu sabiedrībā, radot labvēlīgu augsni dažādām negatīvām manipulācijām un pamudinājumiem uz ekstrēmu darbību.

Vienīgā izeja, kā pārvarēt atsvešinātību starp valsti un sabiedrību, ir pilsoniskas un aktīvas sabiedrības veidošanās. Tās pamatā ir nevalstiskās organizācijas, kurās var iesaistīties katrs Latvijas iedzīvotājs, lai realizētu savas intereses un aizstāvētu savas tiesības. Iesaistīšanās nevalstiskās organizācijās cilvēkiem rada sajūtu, ka viņi nav tikai skrūvītes milzīgā mehānismā, bet arī var piedalīties valsts politikas veidošanā, ietekmēt procesus valstī. Tādēļ ļoti svarīga ir jaunā likumprojektu pakete, kas regulēs nevalstiskā sektora darbību. Kāda tā ir, kas tajā ir labs un kādi ir zemūdens akmeņi, “LV” skaidroja sarunās ar NVO centru un likumprojektu izstrādātājiem Saeimā. Sarunu gaitā visi runātāji atzina, ka ir svarīga ne tikai likumdošanas sakārtotība, bet pašu nevalstisko organizāciju aktivitāte, profesionālisms un intelektuālā kapacitāte.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!