• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžetu 2004. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2003., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cīņu ar nelegālo biznesu

Vēl šajā numurā

01.08.2003., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžetu 2004. gadā

Ministru kabinets otrdien akceptēja ministriju un citu centrālo valsts iestāžu valsts budžeta izdevumu 2004.gadā projektu. Projekts paredz 2004.gada valsts konsolidētā budžeta kopējos izdevumus 2,02 miljardu latu apmērā, kas ir par 150 miljoniem latu vairāk nekā 2003.gada budžeta likumā.

Kopējie valsts budžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 1,88 miljardu latu apmērā, kas par 190 miljoniem latu pārsniedz šā gada plānu – prognozētais ieņēmumu palielinājums ir 11,3%.

Lielākais budžeta pieaugums nākamgad plānots Veselības ministrijai — tās budžets pieaugs par 38,1 miljonu latu. Ievērojams izdevumu pieaugums paredzēts arī Satiksmes ministrijai – par 27,4 miljoniem latu ceļu projektiem, papildinot ISPA līdzekļus, kā arī Vides ministrijai – par 12,6 miljoniem latu.

Lai nodrošinātu integrāciju NATO, arī Aizsardzības ministrijas budžets nākamgad pieaugs par 9,9 miljoniem latu, bet kopumā programma “Integrācija NATO” saņems par 36 miljoniem latu vairāk, lai sasniegtu likumā noteikto apjomu – 2% no IKP. Kopumā programma aizsardzībai un integrācijai NATO nākamgad saņems 121,9 miljonus latu.

Papildus 2004.gada budžetā ir rezervēti 50 miljoni latu līdzfinansējumam Eiropas Savienības fondu apguvei – šāda pozīcija budžetā, kā zināms, nav bijusi nevienu iepriekšējo gadu.

Tā kā Ministru kabinets atbalstīja minimālās algas palielināšanu no 70 uz 80 latiem mēnesī no 2004.gada 1.janvāra, nākamā gada budžetā šī lēmuma nodrošināšanai tiek paredzēti visām ministrijām kopumā papildus 5,9 miljoni latu.

Būtisks izdevumu pieaugums paredzēts arī Finanšu ministrijai – par 52,9 miljoniem latu, taču lielāko tā daļu (49,9 miljoni latu) veido Latvijas iemaksas ES budžetā 2004.gadā.

Faktiski finansējums nesamazināsies Labklājības ministrijai, bet gan pieaugs par 760 tūkstošiem latu.

Lai nodrošinātu valsts budžeta fiskālo deficītu ne lielāku par 2% un vienlaikus finansētu arī visas līdzšinējās valdības noteiktās prioritārās politikas (piemēram, nākamgad izdevumu bāzē ir paredzēti 14,7 miljoni latu pedagogu algu palielinājumam, ko tie sāks saņemt jau no šā gada 1.septembra, kā arī pabalstu, policistu algu u.c. izdevumu palielinājums), Ministru kabinets ir noteicis ministrijām kārtējo izdevumu samazinājumu kopumā par 50,8 miljoniem latu. Tā, piemēram, Iekšlietu ministrijai izdevumi būs jāsamazina par 5,4 miljoniem latu. Taču, piemēram, Veselības ministrija, kam izdevumi jāsamazina par 14 miljoniem latu, reāli nevis samazinās izdevumus, bet gan saņems mazāku palielinājumu – bez samazinājuma Veselības ministrijas nākamā gada budžeta pieaugums būtu 53 miljoni latu, ar samazinājumu šis pieaugums tāpat paliek būtisks – 38,1 miljons latu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!