• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apaļo kokmateriālu uzskaiti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2003., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanu

Vēl šajā numurā

06.08.2003., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apaļo kokmateriālu uzskaiti

Zemkopības ministrijā izstrādāts likumprojekts “Apaļo kokmateriālu uzskaites likums”, kas noteiks vienotu apaļo kokmateriālu uzskaites kārtību, sākot no ciršanas apliecinājuma saņemšanas līdz kokmateriālu nodošanai pirmajai pārstrādei. “Apaļo kokmateriālu uzskaite to uzglabāšanas vietās ir jāsakārto tā, lai kontrolējošās institūcijas jebkurā brīdī varētu konstatēt uzglabāšanas vietās ienākušo un no tām izgājušo apaļo kokmateriālu apjomu, kā arī pārliecināties par uzglabāšanas vietā faktiski esošo apaļo kokmateriālu atlikumu atbilstību uzskaites datiem,” likuma nepieciešamību pamato Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma.

Līdz šim spēkā esošie likumdošanas akti nenosaka atbildību par apaļo kokmateriālu uzskaites pārkāpumiem atbilstoši kaitējuma raksturam, kā arī neregulē precīzu konfiskācijai pakļauto kokmateriālu konfiskācijas kārtību. Tādējādi nepietiekami reglamentētas kokmateriālu uzskaites, nepareizi uzrādītu koku izciršanas, eksporta, importa un tranzīta apjomu un kļūdaini norādītu kokmateriālu izcelsmes vietu dēļ Latvijā ik gadus netiek uzskaitīts ievērojams daudzums apaļo kokmateriālu, radot zaudējumus gan meža nozarei, gan valstij neiekasētu nodokļu veidā.

L.Straujuma norāda, ka likumprojekta “Apaļo kokmateriālu uzskaites likums” normas samazinās nezināmas izcelsmes apaļo kokmateriālu plūsmas apjomu, palielinās nodokļu ieņēmumus, bet kontrolējošām institūcijām būs vieglāk kontrolēt apritē esošo kokmateriālu uzskaiti, kā arī veicinās godīgu konkurenci meža nozares uzņēmējdarbībā un paaugstinās Latvijas meža nozares konkurētspēju. Likumprojekts “Apaļo kokmateriālu uzskaites likums” jau izskatīts un akceptēts Meža konsultatīvajā padomē.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!