• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 5. augusta noteikumi Nr. 434 "Kārtība, kādā valsts civildienesta ierēdnis ceļ kvalifikāciju ārvalstīs, un ar to saistīto izdevumu segšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2003., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.435

Bīstamo kravu pārvadājumu noteikumi

Vēl šajā numurā

08.08.2003., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 434

Pieņemts: 05.08.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.434

Rīgā 2003.gada 5.augustā (prot. Nr.43 6.§)
Kārtība, kādā valsts civildienesta ierēdnis ceļ kvalifikāciju ārvalstīs, un ar to saistīto izdevumu segšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 30.panta otro daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts civildienesta ierēdnis (turpmāk – ierēdnis) ceļ kvalifikāciju ārvalstīs, kā arī ar to saistīto izdevumu (turpmāk – kvalifikācijas celšanas izdevumi) segšanas kārtību.
2. Par kvalifikācijas celšanu šo noteikumu izpratnē uzskatāms pasākums, kurā ierēdnis paaugstina savu kompetenci un kura ilgums pārsniedz vienu mēnesi.
3. Valsts pārvaldes iestādes (turpmāk – iestāde) vadītājs izvērtē ierēdņa kvalifikācijas celšanas nepieciešamību un, ja iespējams, nodrošina ierēdnim iespēju celt kvalifikāciju ārvalstīs, pilnīgi vai daļēji sedzot kvalifikācijas celšanas izdevumus no attiecīgajai iestādei kārtējam gadam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.
4. Kvalifikācijas celšanas izdevumi ir:

4.1. mācību maksa;

4.2. mācību komandējuma izdevumi;

4.3. ierēdnim izmaksājamā mēnešalga par visu kvalifikācijas celšanas laiku.
5. Iestādes vadītājs un ierēdnis noslēdz mācību līgumu un vienojas, kādus kvalifikācijas celšanas izdevumus un kādā apmērā iestāde sedz no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.
6. Mācību līgumā norāda:

6.1. līdzējus un līguma priekšmetu;

6.2. līdzēju tiesības un pienākumus;

6.3. kvalifikācijas celšanas izdevumu apmēru;

6.4. no līdzējiem neatkarīgus apstākļus, kuri uzskatāmi par pamatu līguma laušanai;

6.5. līguma spēkā stāšanās un izpildes termiņu;

6.6. citus līguma nosacījumus.
7. Iestādes vadītājs nodrošina ierēdnim iespēju celt kvalifikāciju ārvalstīs un slēdz mācību līgumu, ja ierēdnis pēc kvalifikācijas celšanas pasākuma beigām apņemas nostrādāt valsts pārvaldē:

7.1. ne mazāk par diviem gadiem, ja kvalifikācijas celšanas laiks ārvalstīs nepārsniedz sešus mēnešus;

7.2. ne mazāk par trim gadiem, ja kvalifikācijas celšanas laiks ārvalstīs ir ilgāks par sešiem mēnešiem, bet nepārsniedz gadu;

7.3. ne mazāk par četriem gadiem, ja kvalifikācijas celšanas laiks ārvalstīs ir ilgāks par gadu, bet nepārsniedz divus gadus;

7.4. proporcionāli mācību ilgumam, bet ne mazāk par pieciem gadiem, ja kvalifikācijas celšanas laiks ārvalstīs pārsniedz divus gadus.
8. Iestāde garantē ierēdnim tiesības atgriezties darbā pēc kvalifikācijas celšanas pasākuma beigām.
9. Ierēdnim ir tiesības atteikties celt kvalifikāciju ārvalstīs un slēgt mācību līgumu.
10. Ja netiek pildītas šo noteikumu 7.punktā minētās saistības, ierēdnis sedz mācību līgumā noteiktos izdevumus, ievērojot šādu termiņu:

10.1. pēc rakstiska iesnieguma iesniegšanas par atbrīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās – mēneša laikā vai citā laikā (pēc vienošanās ar iestādi), kas nepārsniedz piecus gadus;

10.2. citos Valsts civildienesta likuma 41.panta 1.punktā minētajos gadījumos – mēneša laikā pēc civildienesta attiecību izbeigšanās dienas vai citā laikā (pēc vienošanās ar iestādi), kas nepārsniedz piecus gadus.
11. Mācību līgumā noteiktos izdevumus atmaksā, ievērojot šādu kārtību:

11.1. ja pēc kvalifikācijas celšanas pasākuma beigām ir nostrādāts mazāk par ceturtdaļu no šo noteikumu 7.punkta attiecīgajā apakšpunktā minētā termiņa, izdevumus sedz 100 % apmērā;

11.2. ja pēc kvalifikācijas celšanas pasākuma beigām ir nostrādāts vairāk par ceturtdaļu no šo noteikumu 7.punkta attiecīgajā apakšpunktā minētā termiņa, izdevumus sedz 75 % apmērā;

11.3. ja pēc kvalifikācijas celšanas pasākuma beigām ir nostrādāts vairāk par pusi no šo noteikumu 7.punkta attiecīgajā apakšpunktā minētā termiņa, izdevumus sedz 50 % apmērā;

11.4. ja pēc kvalifikācijas celšanas pasākuma beigām ir nostrādāts vairāk par trim ceturtdaļām no šo noteikumu 7.punkta attiecīgajā apakšpunktā minētā termiņa, izdevumus sedz 25 % apmērā.
12. Par šo noteikumu 11.punktā minēto izdevumu piedziņu ir atbildīga iestāde, ar kuru ierēdnis izbeidz civildienesta attiecības.
13. Ja ierēdnis personīgu iemeslu dēļ pārtrauc kvalifikācijas celšanu un to nepabeidz, tas neatbrīvo viņu no pienākuma pildīt šo noteikumu 7.punktā minētās saistības. Izdevumu apmēru, kas jāsedz ierēdnim, nosaka, ņemot vērā faktiskās izmaksas uz brīdi, kad tika pārtraukta kvalifikācijas celšana.
14. Ja ierēdnis līdzekļus atmaksā kārtējā gada laikā, atmaksātos līdzekļus ieskaita iestādes budžetā. Citos gadījumos atmaksātos līdzekļus ieskaita valsts pamatbudžetā.
15. Ierēdņa pārcelšana uz citu iestādi šo noteikumu 7.punktā minētajā termiņā neatbrīvo ierēdni no šo noteikumu 10. un 11.punktā minēto saistību izpildes. Mācību līgumā noteiktās saistības pārņem iestāde, uz kuru ierēdnis tiek pārcelts.
16. Šo noteikumu 10. un 11.punktā minētās ierēdņa saistības izbeidzas Valsts civildienesta likuma 41.panta 1.punkta “f”, “g”, “h”, “j” un “k” apakšpunktā un 41.panta 2.punktā minētajos gadījumos, kā arī tad, ja persona likumā noteiktajā kārtībā ir atzīta par rīcībnespējīgu.
Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!