• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par topošajiem valsts dokumentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2003., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (4.8.2003. - 10.8.2003.)

Vēl šajā numurā

08.08.2003., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par topošajiem valsts dokumentiem

Valsts sekretāru 7.augusta sanāksmē

Finanšu ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu “Par akcīzes nodokli”, kas paredz apvienot vienā likumā visus šobrīd spēkā esošos akcīzes nodokli regulējošos likumus. Tāpat likumprojektā iestrādātas visas ES direktīvu prasības akcīzes nodokļa jomā.

Likumprojekts apvieno piecus šobrīd spēkā esošus likumus – Par akcīzes nodokli, Par akcīzes nodokli naftas produktiem, Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem un Par akcīzes nodokli alum, jo minētie likumprojekti satur daudz identisku normu.

Saskaņā ar ES direktīvām likumprojektā ietvertas prasības akcīzes preču apritei ES vienotajā tirgū. Likumprojekts paredz ieviest jaunu akcīzes nodokļa maksātāju veidu (apstiprināts tirgotājs, neapstiprināts tirgotājs, nodokļa maksātāja pārstāvis, pārsūtītājtirgotājs) precizēt normas par akcīzes preču pārvietošanu, nodrošinājumiem un pavaddokumentiem, kā arī akcīzes nodokļa maksāšanu starp ES dalībvalstīm. Tāpat likumprojekts paredz nodalīt naftas produktu akcīzes nodokļa procedūru no muitas un precizēt vairākus akcīzes nodokļa atbrīvojumus.

Likumprojekts nodots saskaņošanai Tieslietu, Aizsardzības, Ārlietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, Satiksmes, Veselības, Vides, Zemkopības ministrijā, Ministru prezidenta biedra birojā, Īpašo uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariātā, Īpašo uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā, Eiropas integrācijas birojā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamentā.

 

 

Izskatīts noteikumu projekts “Ministru kabineta locekļa ārštata padomnieka statuss un kompetence”, kas nosaka ārštata padomnieku amatā iecelšanas kārtību, pamatfunkcijas, atbildību un uzdevumu izpildes apmaksas kārtību.

Tiesību akts nosaka, ka ārštata padomnieka jeb ārštata konsultatīvā darbinieka pienākums ir sniegt Ministru kabineta loceklim priekšlikumus un konsultācijas par valsts politikas izstrādi un īstenošanu konkrētā jomā. Tāpat padomnieku ar Ministru kabineta locekļa/premjera biedra pilnvarojumu varēs deleģēt pārstāvēt attiecīgā ministra/premjera viedokli citās valsts institūcijās, darba grupās, konsultatīvajās padomēs un sanāksmēs, kur tiek saskaņoti viedokļi u.c. pienākumi.

Noteikumu projekts paredz, ka ārštata konsultatīvais darbinieks nesaņem darba samaksu, tomēr Ministru kabineta loceklim ir tiesības slēgt ar ārštata konsultatīvo darbinieku uzņēmuma līgumu par noteikta uzdevuma izpildi. Tādā gadījumā nepieciešams izvērtēt līguma slēgšanas pieļaujamību saskaņā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka nepieciešamības gadījumā ārštata konsultatīvo darbinieku var nodrošināt ar darba vietu un nodot viņa lietošanā materiālās vērtības.

Par noteikumu projekta akceptēšanu lems Ministru kabinets.

 

 

Labklājības ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Prasības bīstamo vielu uzglabāšanas rezervuāru projektēšanai, uzstādīšanai, to atbilstības novērtēšanas kārtība un tirgus uzraudzība”, kas nodrošinās vienotas drošības un nekaitīguma prasības bīstamo vielu uzglabāšanas rezervuāriem.

Tāpat noteikumu projektā iestrādāts prasību ievērošanas uzraudzības mehānisms, lai neradītu draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, kā arī novērsta prasību dublēšanās, kas attiecas uz būves kvalitātes novērtēšanu un rezervuāra kā bīstamas iekārtas atbilstības novērtēšanu. Tādējādi noteikumu projektā ir noteiktas vienotas būtiskās drošības prasības attiecībā uz konstrukciju un izgatavošanu, bet atšķirīgas atbilstības novērtēšanas pārbaudes prasības rūpnieciski izgatavotajiem rezervuāriem un būvlaukumos izbūvējamiem rezervuāriem.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē un Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamentā.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!