• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas pievilcību somu acīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2003., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par budžeta deficīta samazinājumu

Vēl šajā numurā

13.08.2003., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas pievilcību somu acīs

Somu interese par Igauniju un arī pārējām Baltijas valstīm vēl aizvien ir liela. Kuģniecības, kas uztur satiksmi Somu jūras līcī, šogad cer uz tikpat veiksmīgu ceļojumu un tā dēvēto viesnīcu pakešu tirdzniecību kā pērn, un cerības pagaidām ir piepildījušās. Acīmredzama tendence ir augošais pārnakšņošanu skaits Igaunijā, un tas nozīmē, ka Igaunija ir apsteigusi Spāniju kā vispopulārākais somu tūristu mērķis.

Pāri Somu līcim pēdējos gados pastāvīgi braukuši apmēram seši miljoni pasažieru gadā. Ik gadu Igauniju apmeklē aptuveni divi miljoni somu.

Ceļojumu biroji un kuģniecības atzīst, ceļojumi pāri līcim kļuvuši daudz savādāki. Sākumā populāri bija jūras ceļojumi un tā dēvētie alus ralliji, pēc tam ziedu laikus piedzīvoja īslaicīgi pilsētas apmeklējumi ar ātrgaitas kuģiem, bet tagad aizvien populārāki kļūst īsāki atvaļinājumi un “kārtīgs” tuvākās apkaimes tūrisms.

Tallina vēl aizvien pievilina lielākās ļaužu masas, taču vienlaikus popularitāti iemanto tālāki izbraucieni pa Igauniju, īstenībā pa visām Baltijas valstīm. Katru dienu uz Rīgu vien dodas jau 16 autobusi ar somiem. Līdztekus Rīgai vilina arī Jūrmalas pludmales. Pēc Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes informācijas pērn Latviju apmeklējuši 180 000 somu. Interese par Lietuvu nav bijusi tikpat liela – tur viesojās 43  00 somu.

Pēc “HUFVUDSTADSBLADET”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!