• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Efraima Zurofa aizdomu lomu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2003., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES militāro ilūziju zudumu

Vēl šajā numurā

13.08.2003., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Efraima Zurofa aizdomu lomu

Simona Vīzentāla centrs paziņojis, ka tas saņēmis 180 personu sarakstu, kuras tur aizdomās par līdzdalību holokausta noziegumos Lietuvā vai par darbību Lietuvas drošības policijas vienībās ārpus valsts robežām. Operācija “Pēdējā izdevība” tika sākta 2002. gada jūlijā Viļņā kopā ar Targuma Šliši fondu Maiami. Paziņojumā, ko Jeruzalemē publicējis centra direktors Izraēlā un projekta koordinators Efraims Zurofs, ar gandarījumu atzīmēts, ka 32 aizdomās turēto personu vārdi jau iesniegti Lietuvas Ģenerālprokuratūrai oficiālai izmeklēšanai.

Zurofs savā paziņojumā raksta: “Rezultāti, kas gūti operācijas “Pēdējā izdevība” pirmajā gadā Lietuvā, ir vislabākais pierādījums šī projekta nozīmībai. Vairākums iesniegto vārdu mums nebija zināms, un tie ir svarīgs papildinājums mūsu zināšanām par holokausta rīkotājiem. Mēs vēlreiz aicinām sabiedrību sniegt jebkādu informāciju par netiesātiem nacistu slepkavām, kas patlaban vēl ir dzīvi jebkurā vietā pasaulē.”

Līdz šim Centrs nav maksājis nekādu finansiālu atlīdzību informētājiem Lietuvā, bet drīz sāks to darīt, tiklīdz tiks sākta oficiāla izmeklēšana slepkavībā pret kādu, kas ir pietiekami vesels, lai stātos tiesas priekšā, teikts Simona Vīzentāla centra paziņojumā.

Ziņojumus no Latvijas centrs saņēmis par 38 personām.

Pēc LETAS un “DIENAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!