• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības aprūpes budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2003., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas pilsētas budžeta izpildi jūlijā

Vēl šajā numurā

15.08.2003., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības aprūpes budžetu

Veselības aprūpes nozares budžetā divu gadu laikā panākts pieaugums 50 miljonu latu apjomā – tas ir lielākais papildu līdzekļu piešķīrums kādai nozarei šādā laikposmā. 2004.gadā Veselības ministrijas budžetā paredzēts 38 miljonu latu palielinājums, savukārt šogad ministrija papildus saņēma 12 miljonus latu.

Ministru prezidents Einars Repše uzsver, ka šāds finansējuma pieaugums ir būtisks un cerīgs solis veselības aprūpes sistēmas attīstībā, taču valdība pie paveiktā neapstāsies. Iesāktās reformas sistēmas sakārtošanā turpināsies, jo veselības nozare ir tā, kuras sakārtotību tieši izjūt katrs Latvijas iedzīvotājs.

“Šie ir būtiski valdības soļi, lai panāktu katram cilvēkam pieejamu, sasniedzamu un kvalitatīvu veselības aprūpi,” uzsver Ministru prezidents.

Veselības ministrija vislielāko finanšu pieaugumu savā budžetā saņēmusi laikā, kad valsts budžets top pēc pavisam jauniem budžeta veidošanas principiem, kas vērsti uz racionālu valsts līdzekļu izmantošanu un stabilas valsts finanšu sistēmas veidošanu ilgtermiņā.

Minētā summa ir arī visu laiku lielākais finansējums, kas piešķirts veselības aprūpei pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Jau vēstīts, ka 2004. gada valsts budžeta tēriņiem paredzēti 2 miljardi 20 miljoni latu, tātad par 150 miljoniem latu vairāk nekā šogad. 2004. gada budžets ir īpašs ar to, ka pirmoreiz tas tiek veidots, par pamatu ņemot pieejamos naudas līdzekļus, nevis vēlmju sarakstu, kā tika darīts līdz šim.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!