• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pirmspievienošanās ekonomisko programmu. Precizējot iepriekš publicēto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2003., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.518

Par Latvijas delegāciju Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas un Starptautiskā valūtas fonda gadskārtējā pilnvaroto sanāksmē Dubaijā

Vēl šajā numurā

20.08.2003., Nr. 115

PAR DOKUMENTU

Veids: rīkojums

Numurs: 507

Pieņemts: 14.08.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizējot iepriekš publicēto

Ar Ministru kabineta 2003. gada 14. augusta rīkojumu Nr. 507 apstiprinātās Pirmspievienošanās ekonomiskās programmas (“Latvijas Vēstnesis”, 15.08.2003.) paskaidrojošās piezīmes ir šādas:

 

1 No 2002. gada bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot darbaspēka apsekojumā iegūto ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu vecumā no 15 gadiem līdz pensijas vecumam, iepriekš tika izmantots aprēķinos iegūtais 15 gadus un vecāku ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits, tādēļ dati pirms 2002. gada nav pilnībā salīdzināmi ar datiem, sākot ar 2002. gadu.

2 Atspoguļotais makroekonomiskās attīstības scenārijs un vidēja termina fiskālais ietvars ir izstrādāts 2003. gada jūnijā, balstoties uz līdz 2003. gada jūnijam pieejamiem statistikas datiem.

3 Lai nodrošinātu datu salīdzināmību ar citām ES kandidātvalstīm, informācija par valsts budžetu tika sagatavota, izmantojot Eiropas kontu sistēmu (ESA 95).

4 Lauksaimniecības un lauku attīstības jomā kredītus garantē cita garantiju institūcija – Lauku Attīstības fonds, kas atrodas Zemkopības ministrijas pārraudzībā.

5 Eksportkredīta aģentūras darbojas daudzviet pasaulē, šāda institūcija līdz 2001. gadam pastāvēja arī Latvijā – Latvijas Eksportkredīts, taču šobrīd turpinās šīs institūcijas likvidācijas process, un jauna institūcija pagaidām vēl nav radīta.

6 Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteikti aktīvie nodarbinātības pasākumi.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!