• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2003., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniem Latvijas ģenerāļiem

Vēl šajā numurā

20.08.2003., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta izpildi

Kā liecina Valsts kases apkopotā informācija par stāvokli valsts budžetā šā gada septiņos mēnešos, valsts konsolidētā kopbudžetā aizvien ir ļoti laba fiskālā bilance. Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis: “Budžets ir gandrīz sabalansēts. Izveidojies tikai 2,3 miljonu latu liels fiskālais deficīts. Salīdzinājumam: pagājušajā gadā šajā periodā fiskālais deficīts bija septiņas reizes lielāks, t.i., 16,5 miljoni latu.”

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzskata, ka „šāda budžeta izpilde ir vislabākais apliecinājums nodokļu iekasēšanas uzlabojumam, jo VID administrēto nodokļu ieņēmumi par 10,7% pārsniedz pagājušā gada līmeni šajā pašā laika posmā. Tā, piemēram, pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi pārsniedz iepriekšējā gada šā paša perioda ieņēmumus par 18,2%, Iedzīvotāju ienākuma nodoklis – par 14,5%, apliecinot panākumus cīņā ar aplokšņu algām, akcīzes nodoklis – par 16,1%, akcīzes nodoklis naftas produktiem – par gandrīz 25%, kas liecina par redzamiem rezultātiem cīņā ar kontrabandu un nelegālo degvielas tirgu”. Pateicoties tik labiem naftas produktu akcīzes nodokļa iekasēšanas rādītājiem, autoceļu fonds šogad septiņos mēnešos saņēmis 51,4 miljonus latu, kas plānoto pārsniedz par 1 miljonu latu, bet pērnā gada rezultātus – par 10 miljoniem latu.

Pozitīvo tendenci apliecina arī stāvoklis sociālajā budžetā, kura ieņēmumi šā gada septiņos mēnešos bijuši 328,4 miljoni latu, kas par 16 miljoniem latu pārsniedz plānoto. Pagājušajā gadā šā paša perioda ieņēmumi bija par 23 miljoniem latu mazāki.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!